Alumax proefvaardagen

Op zoek naar een oersterke, onderhoudsarme en zelflozende boot? Alumax aluminium sloepen en tenders is een Hollands A-merk waar die zoektocht wel eens zou kunnen eindigen. Bezoek daarvoor de Alumax proefvaardagen die de werf op 5 en 6 september coronaproof organiseert.

Alumax boten zijn  onbetwiste lichtgewichten in vergelijking tot boten uit staal, polyester of hout. Met opvallend weinig diepgang kennen de sloepen en tenders desondanks opvallend goede vaareigenschappen en stabiliteit. Onderhoudsarm betekent bij deze boten dat je ze in de winter gerust in het water kan laten liggen. Van invriezen zijn de zelflozende boten niet onder de indruk. Aluminium is daarnaast ook beter bestand tegen inbraak en vandalisme.

Maatwerk

Iedere boot die de werf van Alumax verlaat, is gelast. Ook de installatietechniek en de afwerking zijn puur handwerk. Honderd procent Nederlandse topkwaliteit dus waarbij geen enkel model standaard wordt afgeleverd. De bouw is flexibel, waardoor er maatwerk mogelijk is en iedere wens van de opdrachtgever vervuld kan worden.

Acht verschillende modellen

De verschillende boten die Alumax voor een proefvaart beschikbaar stelt zou wel eens voor enige keuzestress kunnen zorgen. Maar liefst acht verschillende sloepen en tenders liggen in hun natuurlijke habitat te wiegen om ontdekt te worden door een nieuwe eigenaar. Te zien en proeven zijn The Next (elektrisch), Bullit 400 (elektrisch), Bullit 470, Bullit 540, Bullit 600 outboard, Bullit 600 inboard, Bullit 660 en de Bull 60 (elektisch). Klik hier voor een overzicht van de specificaties van deze boten.

Alumax proefvaardagen

In de huidige coronatijd zijn de proefvaardagen conform de regels van het RIVM opgezet. Hierdoor is een telefonische afspraak verplicht. Bel hiervoor met 0522-242212. Reserveren kan op ieder uur van 10.00 uur t/m 16.00 uur. Proefvaren gaat samen met een van de schippers van de werf die je de boot uitgebreid laat ervaren en toelicht waar dat nodig is. De schippers dragen mondkapjes en aan de 1,5 meter regel wordt veel belang gehecht. Hierdoor kunnen er maximaal 2 personen op een boot meevaren.  

De dagen worden op 5 en 6 september 2020 gehouden vanuit de Wachthaven ten zuidwesten van Meppel. Klik hier voor de locatie op Google Maps. Een afspraak maak je telefonisch, tel 0522-242212. Meer informatie over de boten en de proefvaardagen vind je op www.alumax.nl

Kijk ook eens op botentekoop.nl voor een overzicht van nieuwe en gebruikte Alumax boten of lees een vaartest van de Bullit 600 en de elektrische The Next.