Hadden onze zuiderburen deze maatregel al genomen, nu volgt ook Amsterdam. In onze hoofdstad wordt een vaarverbod ingevoerd voor de grachtengordel en het Wallengebied. Deze beslissing is genomen om te voorkomen dat het komend weekeinde te druk wordt in de stad. Dit heeft natuurlijk alles te maken met de stijgende temperatuur die is voorspeld.

De Veiligheidsregio Amsterdam Amstelland waarschuwt: ‘Vanwege de voorspellingen voor het mooie weer dit weekend en de mogelijke drukte worden uit voorzorg een aantal aanvullende maatregelen genomen. In de hele regio Amsterdam-Amstelland wordt door politie en handhaving actief gemonitord. Bij overtreding op de maatregelen wordt sneller beboet”. Burgemeester Femke Halsema, tevens voorzitter van de Veiligheidsregio, meldt aanvullende maatregelen te nemen.

Vaarverbod

Het mooie weer is voor booteigenaren natuurlijk erg aantrekkelijk om erop uit te gaan. Helaas zijn de Amsterdamse grachten smal en op bepaalde plekken nog nu smaller vanwege de werkzaamheden aan bruggen en kades. Om deze reden heeft de gemeente besloten dat de grachten uit voorzorg worden afgesloten voor pleziervaart. Er wordt dus een vaarverbod afgekondigd, wie dit vaarverbod niet naleeft kan een boete verwachten. De sluizen en bruggen worden in de hele regio Amsterdam- Amstelland alleen nog geopend voor de beroepsvaart en niet voor plezierboten.

Vooralsnog geldt het vaarverbod alleen nog voor zondag. De kans is echter aanwezig dat het wordt verlengd is aanwezig. Ook bestaat er de kans dat het vaarverbod wordt uitgebreid door het hele land.

Recreatie ontmoedigen

Om recreatie verder te ontmoedigen worden sanitaire voorzieningen zoals gemeenschappelijke toilet- en douchevoorzieningen gesloten op recreatieparken, vakantieparken, kampeerterreinen en kleine kampeerveldjes bij parken, natuurgebieden, strandjes en jachthavens. Dit alles uit voorzorg tegen de verspreiding van het coronavirus.

Meer hierover lees je hier.
Voor meer watersport nieuws kijk dan op onze blog.