Aquanaut Majestic 1300 OC

In de Aquanaut Majestic 1300 OC wordt traditioneel design gecombineerd met moderne lijnen. Het door Jan Piet Bakker vormgegeven exterieur is oogstrelend. De romp is vol en de opbouw loopt tot over de open kuip (OC) door. Het gebruik van allerlei onderhoudsvrije materialen past goed bij deze tijd. Het schilderwerk van de romp is onberispelijk, de afwerking van het interieur is minder verfijnd.

De salon heeft enorme gebogen panoramische ruiten en een frisse indeling. Dankzij een groot schuifdak en de betimmering van rustiek eiken en zebrano oogt de salon lekker licht. Bij de stuurstand is een vreemde keuze gemaakt met een L-vormig loungezitje voor de bestuurder, waardoor je niet recht achter het stuur kunt zitten. Dit is gedaan om stahoogte in de twee tweepersoons gastenhutten te creëren.

Benedendeks vind je ook een dagtoilet en voorin een mooie eigenaarshut met eigen toilet- en doucheruimte. Door alle slimme keuzes krijg je het gevoel dat je in een veel grotere boot dan een van 13 meter bent beland.

 L-vormig loungezitje voor de bestuurder
L-vormig loungezitje voor de bestuurder

Veel volume in steilsteven

Kenmerkend voor de romp is de steilsteven die voorin veel volume heeft. De brede gangboorden worden geflankeerd door strakke rvs zeerelingen en potdeksels. Misschien wel de mooiste plek is de motorkamer, met centraal een 170pk Vetus Deutz zescilinder diesel. De motor is net als de overige technische installatie perfect ingebouwd. De isolatie zou beter kunnen, want tijdens het varen merk je nogal wat motorgeluid.

Motorboten op Botentekoop.nl

Vaareigenschappen

De knikspant Majestic heeft geen enkele moeite met de golven. De boot stuurt direct en alles voet super degelijk aan. Bij 2350 toeren noteren we de topsnelheid van 10 knopen, 18,5 km per uur. De beste verhouding in toeren en snelheid is bij 1700 toeren. Dan is de kruissnelheid 15 km uur en is het brandstofverbruik aangenaam laag. Met een prijs vanaf €419.000 is de Aquanaut geen goedkope boot, maar de Friese klasse straalt je tegemoet. Het is een royaal modern jacht met aangename ambachtelijke trekjes.

Interieur Aquanaut Majestic 1300 OC
Interieur Aquanaut Majestic 1300 OC

Conclusie Aquanaut Majestic 1300 OC

Cijfer 8,1

Constructie ****
Comfort & Ruimte ****
Ergonomie ***
Afwerking ***
Vaareigenschappen ****
Prijs / Kwaliteit ***

De Aquanaut Majestic 1300 OC
De Aquanaut Majestic 1300 OC

Technische Specificaties

Lengte over alles: 13,15 m
Breedte: 4.50 m
Diepgang: 1.15 m
Waterverplaatsing: 17.000 kilo
Motorisering: 170pk Vetus Deutz zescilinder diesel
Prijs vanaf: ca. € 419.000
Ontwerp: Jan Piet Bakker
Meer informatie: www.aquanaut.nl

Op zoek naar een Aquanaut? Bekijk hier het aanbod.
Voor meer boottesten, klik je hier.