Aquanaut Dutch Craftsmanship is meer dan 50 jaar een begrip in de Hollandse jachtbouw. Met een team van zo’n 35 mensen produceert Aquanaut luxe motorjachten uit staal. In lengtes van 10 tot 20 meter worden via zes modellijnen zo’n 35 verschillende modellen van kiellegging tot oplevering in eigen huis gebouwd.

Enkele van de bekendste modellen zijn: Aquanaut European Voyager, Andante, Global Voyager, Drifter, Majestic en Privilege. De werf hanteert strenge kwaliteitsnormen en is als eerste jachtbouwer in Nederland ISO 9001 gecertificeerd.

aquanaut

Hoe het begon

In mei 1960 gingen de oprichters van “Aquanaut Yachting Holland”, de gebroeders Johan en Wim Bakker, van start aan de Sneeker IJlsterkade met het betimmeren van jachten. De stalen rompen werden aangeleverd door de koper waarna het gehele interieur en techniek door Aquanaut werd gemonteerd. Het schilderen werd weer uitbesteed aan een derde bedrijf maar dat veranderde al snel. Na enkele jaren ontstond het idee om zelf complete motorjachten te bouwen.

Het eerste eigen model

Aan het einde van de zestiger jaren zag het eerste eigen model, de Aquanaut Beauty 750, het licht. Dit inmiddels klassieke, compleet bij Aquanaut gebouwde schip was een groot succes en vond gretig aftrek. Tussen 1965 en 1975 zijn er maar liefst 300 van gebouwd. Met de introductie van de types 850 en 900, kon de werf vervolgens een complete range aanbieden. Aquanaut Dutch Craftmanship bouwt nog steeds verder op het succes van de voorgaande modellen. Het effect daarvan is een duurzaam schip met een zekere waardevastheid.

Unico en Drifter

Met de Unico-lijn, geïntroduceerd in 1986, liet Aquanaut zien dat het mogelijk was om een modern gelijnd schip op traditionele wijze te bouwen uit degelijk staal. De Aquanaut Drifter kwam in 1992 ten tonele en was toen, als één van de eerste moderne klassiekers, zijn tijd ver vooruit met een stoer uiterlijk, degelijke bouw en ongekend comfort. Inmiddels is de Drifter-familie toe aan een derde generatie van deze modellijn. De nieuwe Drifter 350 OC 3.0 beschikt over alle kenmerken van zijn illustere voorgangers, de Drifter CS en de Privilege. Toch is er een verschil, door nog efficiënter te bouwen is de prijsstelling aantrekkelijker geworden.

Aquanaut Yachting Holland is in 1997 omgedoopt tot Aquanaut Dutch Craftsmanship en uitgegroeid tot één van de belangrijkste jachtwerven in Nederland

aquanaut

Verhuur

Wil je een keer een Aquanaut huren? Dat kan! Deze motorjachten worden ook verhuurd vanuit Sneek. Een gezellige stad met een bruisend winkelhart. Sneek is het middelpunt van de Friese meren, een uniek vaargebied met de mooiste vaarroutes. De verhuurhaven van Aquanaut ligt op 5 minuten loopafstand van het centrum van Sneek.

Jachtmakelaar 4Beaufort

Een werf met een lange historie zoals Aquanaut heeft in de loop der jaren een flink aantal schepen te water gelaten. En aangezien die in een oerdegelijke kwaliteit gebouwd zijn, is er in Aquanaut jachten met ervaring, een levendig aanbod.

Een specialist in deze schepen met doorgaans zo’n 20 modellen in het aanbod is Jachtmakelaardij 4Beaufort. Deze makelaar in vaarplezier heeft heel wat expertise in huis om de zoektocht naar de gedroomde Aquanaut te belonen met wat er vaarklaar in de portfolio staat of wat door een ervaren team in de markt gevonden wordt.

aquanaut

4Beaufort is een initiatief van Jelle Eveleens. Van jongs af aan op en rond het water te vinden. Als enthousiast watersporter met vele jaren ervaring als ondernemer staat Jelle in de samenwerking met zijn klanten voor vriendelijkheid, enthousiasme, samenspraak en bereikbaarheid.

Bij 4Beaufort kun je ervoor kiezen om bij verkoop van de boot, de bemiddeling plaats te laten vinden vanaf je eigen ligplaats. Een andere optie is om naar de verkoophaven in Sneek te komen. Daar ligt de boot gedurende de verkoopperiode in het bruisende watersporthart aan de rand van het centrum Sneek. Een locatie met veel spontane aanloop, die ook nog eens een centrale rol speelt tijdens de Motorboot Sneek beurzen in het voor- en najaar.

Meer informatie: www.aquanaut.nl en www.jachtmakelaardij4beaufort.nl

Bekijk hier het huidige aanbod in Aquanaut boten