ASA Boot Electro

ASA Boot Electro is een groothandel in scheepsaccessoires met een sterke voorkeur voor elektrische en hydraulische producten, materialen en systemen voor jachtbouwers, installateurs, servicecentra en watersportwinkeliers. Voorop staat het geven van een goed advies naast de verkoop en ondersteuning van door ASA geleverde installaties in motor- en zeilboten, superjachten en kleine beroepsschepen.

In meer dan zestig jaar is ASA uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de maritieme sector met een breed en compleet aanbod. Bekende merken zoals Aqua Signal, Blue Sea, Victron Energy, Philippi, Side-Power, Vimar en VDO heeft ASA Boot Elektro in huis voor hydrauliek en stroomsystemen, one stop shopping voor jachtbouwers en hun opdrachtgever.

Opgericht in 1952

Het huidige ASA Boot Electro is al in 1952 opgericht door Adriaan Kock onder de naam Accu Service Amsterdam waarmee de naam ASA nader verklaard is. De onderneming had met de toenmalige locatie aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam, als grootste klant de binnenvaart en de auto-industrie. In 1964 kwam zoon Peter Kock in het bedrijf en zette, na tien jaar met zijn vader gewerkt te hebben, de onderneming voort. Het accuservicebedrijf veranderde in een allround groothandel op het gebied van de elektrische huishouding op plezierjachten.

Het huidige ASA Boot Electro is al in 1952 opgericht door Adriaan Kock
Het huidige ASA Boot Electro is al in 1952 opgericht door Adriaan Kock

Na een tijd in Breukelen is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie op industrieterrein De Dollard in Watergang, aan de Noorzijde van Amsterdam. Sinds 2007 staat de onderneming onder leiding van Twan Bogert. Geen onbekende in de branche omdat hij al geruime tijd bij ASA in dienst was en ook elders veel ervaring heeft opgedaan.

Stroomvoorziening aan boord

Stroomvoorziening aan boord is altijd de kern geweest in de bedrijfsactiviteiten van ASA Boot Elektro. Voor de pleziervaart is het voorzien en opwekken van stroom aan boord, varend, voor anker of afgemeerd, belangrijk voor comfort en veiligheid. ASA heeft een partnerschap met Victron Energy,
wereldwijd marktleider in stroomoplossingen en een naam van formaat. Victron is een Nederlands familiebedrijf met roots in de watersport. Maar inmiddels hebben de activiteiten zich uitgebreid naar de beroepsvaart, offshore en de auto-industrie. De producten van Victron sluiten daarmee naadloos aan op de activiteiten van ASA Boot Electro.

In alle branches waar mobiele stroomoplossingen van toepassing zijn, zijn Victron en ASA de aangewezen combinatie om de benodigde onderdelen voor een stabiel stroomaanbod, probleemloos met elkaar te laten communiceren. Van een handzaam acculadertje met grootse specificaties tot een driefasesysteem voor de zwaarst denkbare toepassing in een superyacht. Op iedere stroomvraag heeft ASA Boot Elektro samen met Victron Energy een spannend antwoord.

Online vind je in de ASA Energy.store het aanbod van het merk Vimar.
Online vind je in de ASA Energy.store het aanbod van het merk Vimar.

ASA Energy.store

Online vind je in de ASA Energy.store het aanbod van het merk Vimar. Een exclusief productenpakket met design schakelmateriaal en innovatieve domotica systemen. Je kunt met deze artikelen een jacht centraal bedienen met een bus systeem. En aangezien het Italiaans fabricaat is schakel je dat in stijl.

De ASA Energy.store is een onderdeel van twee groothandels, ASA Boot Electro en ASA Energy Systems. De Energy.store is een echt Vimar portal om de veelheid aan artikelen inzichtelijk en bestelbaar te maken. Online beschikbaar is een selectie van de belangrijkste lijnen zoals Vimar Arké, Vimar Eikon & Vimar Idea. Het complete Vimar pakket beslaat meer dan 10.000 artikelen. Wat er niet online staat is op aanvraag leverbaar.

ASA levert ook monitorsystemen specifiek voor superjachten op basis van een NMEA 2000 Can-bussysteem. Dit monitoring- en alarmsysteem maakt gebruik van een reeks van NMEA 2000 sensoren en interfaces en is door de eindgebruiker zelf samen te stellen.

Vimar is een exclusief productenpakket met design schakelmateriaal en innovatieve domotica systemen.
Vimar is een exclusief productenpakket met design schakelmateriaal en innovatieve domotica systemen.

SidePower Vector-fins

Met de introductie van de SidePower Vector-fins is zeeziekte verleden tijd. Deze stabilisatoren halen door de kromming van de vinnen de kracht uit de rol die een rondspant schip in zeegang kan maken. Daarnaast zorgt dezelfde kromming voor nog meer lift, waardoor het schip als het ware door de vinnen wordt opgetild. De weerstand in het water van de vinnen wordt hiermee teniet gedaan.

SidePower Vector-fins verhogen het comfort aan boord door de rolbeweging met ongeveer 95% te verminderen. Het systeem is ook geschikt voor snelvarende schepen.

Boegschroeven

ASA heeft naast Sleipner DC elektrische en hydraulische boegschroeven, ook een range AC elektrische thrusters in het leveringsprogramma met deSAC thrusters. Voorzien van een flinke stuwkracht tot 1400kg. Hiermee kunnen schepen tot circa zestig meter probleemloos manoeuvreren.

ASA heeft een range AC elektrische thrusters in het leveringsprogramma met deSAC thrusters.
ASA heeft een range AC elektrische thrusters in het leveringsprogramma met deSAC thrusters.

Voor kleinere vaartuigen is de nieuwe SX-series van Side Power ideaal. ‘s Werelds meest compacte boeg- en met veelzijdige installatiemogelijkheden maken het een perfecte keuze voor schepen waar de interieurruimte geen inbouw van een standaard tunnel toestaat. Verkrijgbaar in 35 en 50 kg stuwkracht als ON-OFF en de proportioneel werkende PRO-versies. Geschikt voor boten tot 11 t/m 37 ft.

Ook heeft ASA een uitgebreid assortiment luxe verlichting, geschikt voor toepassing in superjachten maar die op een 14,99m motorjacht natuurlijk ook niet misstaan. Interieur- en exterieurverlichting in led zoals onderwaterverlichting en schijnwerpers. Het programma van het Italiaanse BCM, maar ook de luxe verlichtingsarmaturen van Aqua Signaal en Cabin, worden door superjachtbouwers over de hele wereld op waarde ingeschat en ingebouwd. De huidige generatie ledverlichting is duurzaam en met de stand der techniek niet meer te onderscheiden van halogeen, of nog verder in het verleden, gloeilampen.

Voor meer informatie en dealeradressen: www.asabootelectro.nl

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottestenvaarroutes of lees het laatste watersportnieuw