ASA Boot Elektro

ASA Boot Electro is een groothandel in scheepsaccessoires, gespecialiseerd in elektrische en hydraulische producten. De onderneming heeft een uitgebreide catalogus met materialen en systemen voor jachtbouwers, installateurs, servicecentra en watersportwinkeliers. Voorop staat het geven van een goed advies naast de verkoop en ondersteuning van door ASA geleverde installaties in motor- en zeilboten, superjachten en kleine beroepsschepen. Na 25 jaar in Watergang maakte de groei in deze producten een nieuwe locatie noodzakelijk. Deze is gevonden in een nieuw bedrijfspand aan de Ambachtsweg 2 in Oosthuizen. Hiermee voegt ASA Boot Electro een nieuw hoofdstuk toe aan de bijna 70-jarige bestaansgeschiedenis. 

In bijna 70 jaar is ASA uitgegroeid tot een toonaangevend bedrijf in de maritieme sector met een breed en compleet aanbod. Het assortiment bestaat uit een klinkende verzameling merken zoals Aqua Signal, Blue Sea, Victron Energy, Philippi, Side-Power, Vimar en VDO geeft ASA Boot Elektro een one stop shopping ervaring aan jachtbouwers en hun opdrachtgever.

ASA Boot is in 1952 opgericht door Adriaan Kock onder de naam Accu Service Amsterdam waarmee de naam ASA nader is verklaard. De onderneming had met de toenmalige locatie aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam, als grootste klant de binnenvaart en de auto-industrie. In 1964 kwam zoon Peter Kock in het bedrijf en nam, na tien jaar met zijn vader gewerkt te hebben, de leiding van de onderneming over. Het accuservicebedrijf veranderde in een breed gesorteerde groothandel op het gebied van de stroomhuishouding op plezierjachten. Na een periode in Breukelen is het bedrijf verhuisd naar de vorige locatie op industrieterrein De Dollard in Watergang. Onder leiding van Twan Bogert, sinds 2007 aan het roer van de onderneming, is ASA naar Oosthuizen verhuisd. 

De nieuwe vestiging van ASA Boot Elektro.
Onder leiding van Twan Bogert, sinds 2007 aan het roer van de onderneming, is ASA naar Oosthuizen verhuisd. 

Victron

Stroomvoorziening aan boord is altijd de kern geweest in de bedrijfsactiviteiten van ASA Boot Elektro. Voor de pleziervaart is het voorzien en opwekken van stroom aan boord, varend, voor anker of afgemeerd, belangrijk voor comfort en veiligheid. ASA heeft een partnerschap met Victron Energy, wereldwijd marktleider in stroomoplossingen en een naam van formaat. Victron is een Nederlands familiebedrijf met een productlijn die zich richt op de watersport, beroepsvaart, offshore en de auto-industrie. De producten van Victron sluiten daarmee naadloos aan op de activiteiten van ASA Boot Electro. In alle branches waar mobiele stroomoplossingen van toepassing zijn, vormen Victron en ASA de aangewezen combinatie om de benodigde onderdelen voor een stabiel stroomaanbod, probleemloos te combineren. 

Victron Energy sluit perfect aan op de activiteiten van ASA.
ASA heeft een partnerschap met Victron Energy, wereldwijd marktleider in stroomoplossingen en een naam van formaat.

ASA Energy.store

Online vind je in de ASA Energy.store het aanbod van het merk Vimar. Een exclusief productenpakket met design schakelmateriaal en innovatieve domotica systemen. Je kunt hiermee een jacht centraal bedienen. En omdat het merk Italiaans fabricaat is, schakel je daarmee in stijl. De ASA Energy.store is een onderdeel van twee groothandels, ASA Boot Electro en ASA Energy Systems. De Energy.store is een Vimar portal om de veelheid aan artikelen inzichtelijk en bestelbaar te maken. Online te bestellen is een selectie van de belangrijkste lijnen zoals Vimar Arké, Vimar Eikon en Vimar Idea. Het complete Vimar pakket beslaat meer dan 10.000 artikelen.  Wat er niet online staat is op aanvraag verkrijgbaar.

Een stand van ASA op een beurs.
Het complete Vimar pakket beslaat meer dan 10.000 artikelen.

SidePower Vector-fins

Met de introductie van de SidePower Vector-fins is zeeziekte verleden tijd. Deze stabilisatoren halen door de kromming van de vinnen de kracht uit de rolbeweging die een rondspant schip in zeegang kan maken. Daarnaast zorgt dezelfde kromming voor meer lift, waardoor het schip door de vinnen wordt opgetild. De weerstand in het water van de vinnen wordt hiermee teniet gedaan.

SidePower Vector-fins verhogen het comfort aan boord door het rollen met ongeveer 95% te verminderen. Het systeem is ook geschikt voor snelvarende schepen. 

De bediening voor de SidePower Vector-fins.
SidePower Vector-fins verhogen het comfort aan boord door het rollen met ongeveer 95% te verminderen. Het systeem is ook geschikt voor snelvarende schepen. 

Boegschroeven

ASA heeft naast Sleipner DC elektrische en hydraulische boegschroeven, ook een range AC elektrische thrusters in het leveringsprogramma, de SAC thrusters. Voorzien van een flinke stuwkracht tot 1400kg. Hiermee kunnen schepen tot circa zestig meter probleemloos manoeuvreren.

Voor kleinere vaartuigen is de nieuwe SX-series van Side Power ideaal.  ‘s Werelds meest compacte boeg- en hekschroeven maken het een uitstekende keuze voor jachten waar de interieurruimte geen inbouw van een standaard tunnel toestaat. Ze zijn verkrijgbaar in 35 en 50 kg stuwkracht als ON-OFF versie en proportioneel werkend als PRO-versies. Ze zijn geschikt voor boten tot 11 t/m 37 ft.

Naast deze productlijnen heeft ASA een uitgebreid assortiment luxe verlichting, geschikt voor toepassing in superjachten, maar die op een 14,99m motorjacht natuurlijk ook niet misstaan. Zo zijn er interieur- en exterieurverlichting in led zoals onderwaterverlichting of schijnwerpers. Het programma van het Italiaanse BCM, maar ook de luxe verlichtingsarmaturen van Aqua Signaal en Cabin, worden door superjachtbouwers over de hele wereld op waarde ingeschat en ingebouwd. De huidige generatie ledverlichting is duurzaam en met de stand der techniek niet meer te onderscheiden van halogeen, of nog verder in het verleden, gloeilampen. 

Voor meer informatie en dealeradressen: www.asabootelectro.nl