De Azimut S6 is het tweede model in de nieuwe S-generatie sportcruisers van Azimut Yachts. Carbon speelt hierin de hoofdrol, het resultaat van een intensieve zoektocht naar lichter en sterker. De combinatie van Carbon en de voortstuwing door drie Volvo Penta IPS-units, plaatst het jacht in de voorhoede tussen soortgenoten.

Het sportieve exterieurdesign is van Stefano Righini. De opvallende ruitvormige rompramen en het gestileerde dekhuis geven de boot een onmiskenbaar aantrekkelijk profiel. Het interieur is het werk van Francesco Guida.

De S6 is een pure coupé met een sportief DNA en een opvallend laag brandstofverbruik. Vooral verkregen door de economie van de IPS aandrijvingen en het lichtgewicht carbon. Techniek van deze tijd, gecombineerd met een net zo verfijnd als slim interieur brengen sportiviteit en elegantie in een perfecte balans.

Azimut S6

Interieur ontwerp: comfortabel minimalisme

Francesco Guida, voor wie dit zijn tweede project met Azimut is, heeft het interieur ontworpen in een stijl die is gebaseerd op elegantie en opvalt door de tijdloze aard. Functionele indelingen, opmerkelijk comfort en respect voor ergonomie vormden de leidraad in de aanpak van dit project.

De versie van de S6 die we nader bekijken heeft twee verschillende houtsoorten, licht en donker gekleurd eiken. In combinatie met glimmend verchroomde stalen frames is het resultaat een mooi lijnenspel met kleurcontrasten en verschillende afwerkingen. Verlichting speelt ook een belangrijke rol. Met indirecte lichtbronnen is een luchtig en ruimtelijk geheel ontstaan. Andere houtsoorten, indeling of afwerking zijn uiteraard ook mogelijk.

Azimut S6

Lay-out: leefbaarheid en comfort centraal

De grote salon herbergt de stuurstand met plaats voor twee, een zitgroep en eethoek met een mobiele bar in de schaduw van de zon. Want een enorm schuifluik in het salondak maakt er met mooi weer een cabrio van. Dat buitenleven zet zich aan dek voort in de vorm van een tweetal king-size zonnebedden in het voor- en achterschip. Gestoffeerd in Batyline, een verfijnd technisch weefsel. Er is veel aandacht besteed aan bergruimte, kluisjes die zijn ontworpen om stoelen en andere uitrusting aan boord onzichtbaar weg te werken.

Binnen vindt het dagelijks leven voornamelijk plaats in een ruime en uitnodigende lounge, met een eettafel en een comfortabele zithoek om de eigenaar en gasten uit te laten kijken op een 49-inch tv. De keuken bevindt zich hier ook, in een verfijnd design: vloeiende lijnen die perfect passen bij de stijl van de boot. Apparatuur van Miele, het favoriete merk van de werf vanwege het lage stroomverbruik en de duurzaamheid van dit witgoedmerk.

Azimut S6

Nachtgedeelte van de Azimut

Het benedendek, bereikbaar via een centrale trap, bevat een nachtgedeelte bestaande uit drie hutten en twee badkamers. De master cabin midscheeps heeft een dubbel bed in een diagonale opstelling om de leefbaarheid en bewegingsvrijheid te optimaliseren. Fauteuils of op verzoek een kaptafel of een ander meubel, maken de lichtovergoten setting compleet.

Het IPS700 voortstuwingsysteem houdt de machinekamer lekker compact ten gunste van het gastenverblijf. Samen met de bemanningshut in de boeg, was het mogelijk om een opvallend ruime VIP-cabine te ontwerpen. Gepositioneerd in het breedste punt van de romp met de minste obstakels, biedt de VIP-cabine meer ruimte waarmee het een waardig alternatief is voor de suite van de eigenaar.

Azimut S6

Carbon Tech-generatie

Koolstofvezel in de seriebouw van snelvarende jachten is het resultaat van een lange zoektocht naar de beste toepassing van dit materiaal. Het eerste model van de Carbon-Tech-generatie was de Azimut 72 Flybridge. In de S6 is daarmee aardig wat ervaring verwerkt. De Avigliana scheepswerf, een van de technologisch meest geavanceerde in Europa, is de enige grote bouwer van seriematig geproduceerde boten met een uitgebreid gebruik van koolstof. Een van de redenen hiervoor is de naverhardingsoven van het bedrijf, die de temperatuur van gefabriceerde onderdelen op gecontroleerde wijze verhoogt tot 60 ° C. Hiermee krijgt het carbon composiet zijn optimale mechanische eigenschappen. Voor een flink schip als de S6 is daar een dito oven voor nodig.

Op de S6 zijn de bovenbouw, het zwemplatform, de garage, het zonnedek en een deel van het dek gemaakt uit koolstofvezel. De polyesterdelen worden onder vacuüm gelamineerd met vinylesterhars voor een optimale bescherming tegen de tand des tijds. Het resultaat is een aanzienlijk lager gewicht dankzij het uitgebreide gebruik van koolstofvezel, vergezeld van een oersterke constructie voor een lang en gelukkig leven.

Drie motoren

De S6 is net als zijn grote zus de S7 uitgerust met drie IPS-units. Het Innovation Lab van Azimut Yachts heeft in samenwerking met Volvo Penta alle voordelen van dit systeem in praktijk gebracht. Met speciale aandacht voor de centrale tunnel waarin de derde IPS-eenheid is ondergebracht. De romp heeft hierdoor een flinke deadrise van 21,2 ° midscheeps. Een dergelijke waarde staat garant voor goede slechtweereigenschappen.
De drie IPS units worden aangedreven door een 7,7-liter Volvo Penta D8-motor met 6 inline cilinders, een twin-flow turbo en een compressor. Nominaal goed voor 550 pk (405 kW) en een topsnelheid van 35 knopen.

De opstelling levert een aantal voordelen op, waarvan de belangrijkste een efficiënt brandstofverbruik is. Het vermindert daarnaast trillingen, geluidsniveau en het gewicht. Sturen doe je met drie pods wat een ongekende respons geeft en snellere acceleratie. Het kleinere formaat maakt het ook mogelijk om de machinekamer verder naar achteren te plaatsen, wat de accommodatie weer ten goede komt.

Andere handige functies zijn joystickbesturing om op de millimeter te kunnen manoeuvreren en Active Trim Control. Een automatisch trimsysteem om waterpas mee te varen en het brandstofverbruik bij alle snelheden te optimaliseren. De compacte machinekamer maakt ook ruimte vrij voor een enorme garage die een 3.3 meter lange jettender kan bevatten. Voor de S6 is een speciaal ontwikkelde Pirelli J33 – Azimut Edition, beschikbaar. Deze stijlvolle RIB is verkrijgbaar in een kleur die bij het moederschip past. Een mooie combinatie van twee iconische merken.

Meer informatie vind je op www.navis-yachting.nl

Azimut S6

Groot aanbod Azimut

Op zoek naar een nieuw of gebruikt Azimut jacht? Bekijk hier het huidige aanbod