Azimut

De geschiedenis van het Italiaanse Azimut is op zijn minst stormachtig te noemen. In 1969 gestart met de verhuur en handel in bootjes. Al snel volgde het dealerschap van enkele prestigieuze merken. Hierna brak het moment aan om opgedane ervaring te verwerken in een eigen product.

Dit geschiedde in de vorm van een joint venture met Amerglass. De AZ 43 Bali was de eersteling en had direct succes. In deze tijd werd de markt voor instappers bediend met de AZ 32, ook wel de T-Ford onder de cruisers genoemd. Aan de andere zijde van het spectrum een 105ft superjacht wat in die tijd het grootste seriegebouwde polyesterjacht ter wereld was. Maar de eigen productie kwam pas werkelijk op gang met de overname van Benetti. Een werf met veel historie. Opgericht in 1873 en uitgegroeid tot de uitvinders van megajachten. Hiermee was Azimut in staat volledig naar eigen inzicht een serie jachten te ontwerpen en ook te produceren. Van de hogere middenklasse, beginnend bij 40ft, tot superjachten van 120ft. Ook Azimut hanteert een zestal modellijnen: De Flybridge, S-Collection, Magellano collection, Atlantis collection, Verve collection en Azimut Grande.

Flybridge

Flybridge

De Flybridge modellen vormen met zeven lengtematen de basis. Tot 80ft creëert Azimut een combinatie van sportieve lijnen en ultiem comfort die volledig in harmonie is. Niet alleen bij het topmodel, ook de kleinste in het programma, een 50ft exemplaar, is van een adembenemende klasse.

azimut s collection

S-Collection

De S-Collection is een serie boten met een sportieve uitstraling en bijbehorende prestaties. Met een lager profiel door het ontbreken van een flybridge en meer motorvermogen belooft deze collectie spectaculair vaarplezier. De nieuwe telg is de S10. Het jacht biedt beschikt over vier hutten en een cabin crew in de boeg. Voortgestuwd door 3 Pods en daardoor snel, maar ook zeer eenvoudig te manoeuvreren.

azimut magellano

Magellano

De Magellano Collection is een van de laatste ontwikkelingen bij Azimut. Ecologie en zeewaardigheid vormen hier het zwaartepunt. De milieuaspecten worden gerespecteerd met een schone productie en een economische brandstofconsumptie. Zeewaardigheid komt voort uit het revolutionaire ontwerp. Zowel de 50- als 74 voeter hebben een hoge volle romp met een prominente opbouw. De uitdagende lijnen van de Flybridge en S-Collection vind je er niet in terug. Het is een geheel nieuw concept waar een strakke, bijna hoekige vormgeving de dienst uitmaakt en de schepen een traditioneel uiterlijk geeft. Aardige bijkomstigheid hierbij is dat een Nederlandse ontwerper deel uit maakt van het ontwerp team.

azimut atlantis

Atlantis

De Atlantis modellen van Azimut zijn sportief en zorgen voor een dynamische vaarbeleving. Om de zee op een unieke manier te ervaren is dit de modellen die dat waarmaken. Atlantis jachten zijn veelzijdige sportcruisers voor degenen die op zoek zijn naar de mooie kanten van het leven op zee. Vaargemak, de ideale balans tussen kwaliteit en veiligheid en de perfecte balans tussen schoonheid en functionaliteit. Met een groot, gastvrij interieur in lijn met het beste wat Italiaans design te bieden heeft.

azimut verve collection

Verve Collection

Een nieuwe lijn die momenteel bestaat uit twee modellen. Sportieve en elegante weekenders met een outboard. De Verve collection is verfijnder dan een walkaround, stijlvoller dan een consoleboot naast ruimer, veiliger en robuuster dan een dagcruiser.

azimut grande

Azimut Grande

Azimut Grande betreedt het segment der droomjachten, langer dan 100ft. Bij de ontwikkeling en bouw van deze schepen staat de eigenaar centraal. Het ontwerp en de inrichting van het interieur kunnen geheel op maat worden ingevuld. De range bestaat uit drie modellen met een flybridge en twee met de slanke lijnen van een sportief schip.

Voor meer informatie:

Navis Yachts
Nieuwe Zeedijk 1
3221 LZ Hellevoetsluis

T. +31 181 322010
info@navisyachts.nlwww.navisyachts.nl