Baluchon

De Fransman Yann Quenet is beheerder van een site voor zelfbouwers: Boat & Koad. Hier vind je alle mogelijke tekeningen voor het bouwen van je eigen bootje. Waaronder een tekening voor de zelfbouwmini Baluchon, te koop voor € 100 euro.

De inwoners van Saint Brieuc noemden zijn website ‘Werkplaats voor vreemde, maar niettemin geniale boten’. Quenet vaart zelf met z’n creaties. Zo maakte hij in 2007 een geslaagd rondje Atlantic met een negen meter opknapper. Aan het begin van een reis rond de wereld in 2015, verging hij nog met een eigen bouwsel van 4,60 meter. Op 450 mijl van Madeira werd hij toen dankzij z’n noodbaken gered.

De Baluchon

Maar onder het opbeurende motto ‘hoe vaker je mislukt, hoe groter de kans dat je slaagt’ is de Breton sinds 2019 nu wel goed op weg met zijn nieuwe vier meter multiplex Baluchon. Deze boot heeft slechts 400 kilo leeg gewicht, is in drie jaar ontworpen en werd voor 4000 euro gebouwd. Uiteindelijk kwam daar nog 1500 euro bij voor de uitrusting.

Na 44 dagen met zijn notendopje de Stille Oceaan te zijn overgestoken, is hij afgelopen 27 april in Hiva Oa aangekomen. Volgend doel is Australië of Nieuw Caledonië. Quenet: “Dan is de portemonnee leeg en is het pauze.” De bouwtekening van de Bachulon koop je voor € 100 euro. Bouw en reis zijn echter wel op eigen risico.

Interesse in de bouwtekeningen? www.boat-et-koad.com

Groot aanbod

Je kunt natuurlijk ook een kant-en-klare boot kopen. Wij hebben een groot aanbod nieuwe en gebruikte boten in alle soorten en maten. Bekijk hier het huidige aanbod. Of bekijk nog meer watersportnieuws.