Bavaria NEO

De Duitse jachtbouwer Bavaria heeft onlangs de Neo Day Cruiser gekocht van het Sloveense SVP yachts, dat ook Greenline produceert. Bavaria zal het door J+J design ontworpen model dit jaar al op de eigen werf in Giebelstadt bouwen en als Bavaria op de markt brengen.

De aanschaf van de Neo Day Cruiser met buitenboordmotoraandrijving is een strategische zet om als Europees merk meer marktaandeel in de Verenigde Staten te veroveren. Eerder besloot het Britse Fairline al om een modellenlijn met outboards te produceren. Het Franse Jeanneau is aan de andere kant van de oceaan al jaren succesvol met haar outboard-modellen. De Neo Day cruiser krijgt twee 300 pk outboards aan de spiegel. Welk merk buitenboordmotor de strijd om een mega order wint, zal Bavaria later dit jaar bekend maken.

Greenline bood de Neo in drie versies aan: de Open, de Hard Top en de Coupé. De outboardversie is berekend om een topsnelheid van 42 knopen te halen. Ook is er voor alle versies een elektrische uitvoering bedacht, voorzien van twee 80 pk Torqeedo Deep Blue outboards en 61kWh aan Lithium Ion accu’s. Met een snelheid van 6 knopen is de actieradius 40 mijl. Vol gas haalt de elektrische variant 16 knopen en houdt dat iets meer dan een uur vol. In het interieur zijn twee slaapplaatsen en is een compacte natte ruimte.

Bavaria NEO
Lengte O.A.                10.99 m.
Lengte romp                 9,99 m.
Breedte                        3,39 m.
Diepgang                     0,89 m.
Doorvaarhoogte            2,15-3,25 m.
Waterverplaatsing     4.850 kg

Bekijk het Bavaria aanbod op ons op de website. Meer lezen over watersportnieuws? Lees dan verder op onze blog!