Als grootste botenbouwer van sportboten en cruisers tot 35ft ter wereld, is Bayliner het aan haar stand verplicht de modellenlijn door te ontwikkelen en aan te passen aan de laatste wensen van de markt. De nieuwe Bayliner VR6 Cuddy is daar een voorbeeld van. Het is het tiende model in een nieuwe lijn VR cruisers waarbij een ruim opgezet interieur met een optionele hoogslaper het meest in het oog springend zijn.

De Bayliner Marine Corp. is opgericht in 1955 maar de naam Bayliner bestaat eigenlijk nog wat langer. In dit jaar kocht J.Orin Edson de naam en startte zijn eigen productie in runabouts. Voorheen was Edson een succesvolle verkoper van dit type boten en succesvol in de verkoop van Mercury Marine motoren. Dermate succesvol dat maar al te vaak de gehele productie via Edson aan de man gebracht werd.

Bayliner VR6

Zelf produceren

Om continuïteit te kunnen waarborgen werd Edson uiteindelijk ook producent. Dat had zo zijn voordelen die tot op de dag van vandaag hun uitwerking niet missen. Allereerst zijn daar de enorme verkoopaantallen die aangeven dat Bayliner kennelijk feilloos de wensen van het grote publiek om weet te zetten in een boot zoals iedereen die wil hebben. Met flink wat vermogen om snel ergens te zijn, veilig en comfortabel zodat je er geen helm bij nodig hebt wat het leuk maakt voor het hele gezin. Modern en sportief vormgegeven zonder al te agressief te zijn, en een interieur wat doorgaans pas op een maat groter te vinden is.

Als dit dan ook nog kan worden aangeboden voor een prijs waar de concurrentie zenuwachtig van wordt, is het succes van Bayliner door de jaren heen nader verklaard. In Nederland is het concept eveneens goed aangeslagen. Voor velen zal deze naam als eerste boven komen drijven als er een merk speedboat moet worden genoemd. Niet verwonderlijk natuurlijk, value for money past na vertaling prima in de Nederlandse taal.

Bayliner VR6

Bayliner VR6 Cuddy

Voor 2019 introduceerde Bayliner een nieuw model in twee uitvoeringen: de Bayliner VR6 Cuddy inboard en outboard. De nieuwe Bayliner is hiermee beschikbaar met een binnenboordmotor of outboard. Beide nieuwkomers zijn een uitbreiding op de aantrekkelijke VR-serie die drie jaar geleden geïntroduceerd werd in verschillende lengtes. Met de nieuwe VR6 bestaat de serie uit tien modellen in drie lengtematen. De nieuwe Bayliner heeft een lengte van 6,82 m en is 2,45 m breed. De boot weegt 1.690 kg. De brandstoftank heeft een inhoud van 132 liter. De boot is geschikt voor maximaal 9 personen.

Andere kenmerken zijn het geïntegreerde zwemplateau, de ruime U-vormige loungezit met draaibare bestuurdersstoel, de ruime kajuit met optioneel als enige in dit segment een hoogslaper. Tel daar de in de motorruimte geïntegreerde biminitop bij op die nog uit te breiden is met voor-, zij- en achterramen en je hebt een snelle cruiser die geschikt is voor een meerdaagse tocht. Standaard zijn er daarnaast veel verschillende mogelijkheden om de boot te personaliseren zoals kleurkeuzes voor de romp, striping en het interieur.

Bayliner VR6

Specificaties VR6 Cuddy:

  • Lengte: 6,82 m
  • Breedte: 2,45 m
  • Gewicht: 1.690 kg
  • Brandstoftank inhoud: 132 liter
  • Passenger capaciteit: 9

Vanaf prijs:

  • Inboard: € 58.250,-
  • Outboard: € 29.250,- (zonder motor)

Voor meer informatie: www.hollandsport.nl
Vind Bayliner boten op BotenteKoop.nl