Bege breidt zijn serie motorjachten uit met de Bege Tigo. Belangrijkste kenmerken van deze nieuwe lijn zijn de rondere vormen, het doorlopende dak en de grote rompramen. De serie bestaat op dit moment uit de 1300, 1200 en 1050. De 1300 zal op de aankomende Boot Holland zijn wereldpremière beleven.

De ronde vormen zijn vooral terug te vinden in de teruglopende wangen ter hoogte van de kuip en de ronde trappen aan weerszijden van het zwemplatform. Maar ook in de volle ronde boeg. De traditionele buis rondom heeft plaats gemaakt voor een verzetting waardoor het dak een speelser karakter heeft gekregen. Nieuw is ook dat het dak doorloopt tot over de kuip. Gebleven is de pet voorop. Anders dan bij voorgaande modellen is ook de raampartij aan beide zijden van de opbouw. Deze bestaat nu uit één stuk. Verder heeft het motorjacht twee rompramen aan elke zijde en in totaal zes patrijspoorten in de opbouw. Bijzonder is verder dat het anker niet tegen de romp aan maar over de boeg zit gemonteerd.
Bege Tigo

Aan dek

De nieuwe Tigo-lijn van Bege heeft een dubbele verschansing en een roestvast stalen stootrand met een dito rand rond het grote zwemplateau. Deze loopt door tot in de kuip. Vanaf het zwemplatform kom je via een centrale toegangsdeur in de kuip. Hier vind je aan weerskanten twee L-banken en aan beide zijden een toegang tot de gangboorden. Kuip en stuursalon worden door volledig openslaande houten deuren van elkaar gescheiden.

De indeling

Uitgaande van het topmodel, de 1300, deze heeft een langskombuis met stuurstand met dubbele bank aan bakboord en een tweede bank daar tegenover. Met twee treden wordt het voorschip bereikt. Hier zijn twee éénpersoons hutten, een badkamer, toilet en eigenaarshut gesitueerd. Laatstgenoemde bevindt zich in de voorpiek en heeft een Frans bed met veel kastruimte rondom. Het schip is verder voorzien van getint glas en wordt standaard met mahonie ingetimmerd. Andere houtsoorten of een andere indeling is ook mogelijk.

Technische gegevens

Bege Cruiser 1300 (lxbxd)13,30 x 4,20 x 1,02 meter, kruiphoogte 2,45
meter, waterverplaatsing 15,7 ton, motorisering Yanmar 110 pk, prijs € 283.500.

Voor meer informatie: www.bootcentrum-geertsma.nl