Daar sta je dan als enthousiast beursbezoeker. Op een paar passanten na is de Bataviahaven leeg, geen wereldprimeurs aan de steigers, geen gezellige drukte op de kade en geen gratis Botentekoop Magazine in een goodybag. De Hiswa te Water 2020 gaat vanwege de coronacrisis niet door. Maar al te stevig treuren hoeft niet. De beursorganisatie heeft als alternatief op www.hiswatewater.nl een virtuele bootshow gelanceerd waar online een afspiegeling is te vinden van het boten en accessoire aanbod wat anders live in Lelystad te zien was geweest.

Hiswa te Water in voorgaande jaren

In 2019 vond Hiswa te water voor de tweede keer plaats in de Bataviahaven van Lelystad. De grootste in-water bootshow in Noord-Europa. Met in 2018 meer dan 22.500 bezoekers en een onverwacht goede sfeer. In 2019 werd dit overtroffen met een record van meer dan 30.000 bezoekers. Op de kade en steigers van de Batavia Haven gonsde het van de positieve reacties. De nieuwe locatie, de indeling van de haven, de aankleding, het brede aanbod aan boten, de diversiteit aan kade-exposanten en natuurlijk de mogelijkheid om proef te varen. Alles droeg bij aan een uitgesproken positieve sfeer.

Hiswa te Water 2020

Positieve resultaten

Tijdens de 36ste editie van de Hiswa te water werden in totaal 320 nieuwe boten getoond. Het gevoel op de steigers was niet alleen goed, ook op het gebied van verkoop en leads waren er optimistische geluiden te horen. Zo werden er op de eerste dag van de beurs al boten verkocht en gingen er velen met een agenda vol afspraken naar huis.

Hiswa te Water Virtuele Boot Show

Vanwege het coronavirus wordt er in 2020 geen fysieke beurs georganiseerd. In plaats daarvan is er dit jaar dus de virtuele boatshow. Hiermee beleeft je de Hiswa te water online met een digitale Batavia Haven vol interessant bootaanbod, beursaanbiedingen en lezingen. Ook worden er verspreid door het land diverse Open Huis events georganiseerd door verschillende deelnemers. De HISWA te water Virtual Boat Show duurt van 2 tot en met 6 september 2020, maar vanaf begin augustus is reeds een groot deel van de beurs al online te beleven op www.hiswatewater.nl

<!-- wp:image {"id":7813,"sizeSlug":"large"} -->
<figure class="wp-block-image size-large"><img src="https://blog.botentekoop.nl/wp-content/uploads/2020/08/DSC_6126.jpg" alt="Hiswa te Water 2020" class="wp-image-7813"/></figure>
<!-- /wp:image -->

De 37ste editie van de Hiswa te water vindt in 2021 plaats, uiteraard in Batavia Haven van Lelystad. De haven zal dan van 1 tot en met 5 september weer worden omgetoverd tot het walhalla voor ieder type watersporter.

Meer informatie: www.hiswatewater.nl