Een waaier aan boten en jachten voor de pleziervaart, de grootste keuze in modellen en merken voor ieders budget: die vind je op de 31ste Belgian Boat Show. Hier verzamelen zich ook alle gespecialiseerde leveranciers van toebehoren, veiligheidsmateriaal, kleding en motoren.

Ben je beginner? Hier heb je de kans om rechtstreeks al je vragen te stellen aan de vertegenwoordigde vaarscholen en opleidingscentra, waterwegbeheerders, uitbaters van jachthavens en aanbieders van een uitgebreid aanbod in tweedehandsjachten.

belgian boat show

Hal 7: Activity Island

Hal 7 is het centrum voor alle strand-en branding avonturen. Hier vind je sportorganisaties die jong en oud op een vlotte manier leren wakeboarden, waterskiën, windsurfen, zeilen en nog veel meer. Hoe houd je je voeten recht op waterskilatten? Hoeveel druk moet je op je beenspieren zetten om recht te komen? En hoe is de juiste houding om te voorkomen dat je gaat vallen? Op de waterskisimulator krijgt jong en oud een voorproefje van het echte waterskiwerk. Een ervaren monitor begeleidt iedere testskiër tot hij of zij een juiste reflex heeft die van pas gaat komen bij een initiatie op het water.

Demobad

Het demobad van Belgian Boat Show ziet graag kandidaatzeilers, windsurfers en stand-up-paddel-ers op het water verschijnen. Het ondiepe en dus veilige bad leert de beginners met behulp van ervaren instructeurs hoe een surfplank, een SUPboard, een Optimist, een Spirou bootje of Catsy catamaran zich gedragen. De ventilatoren zorgen voor de juiste windkracht.

Kitesurfen met Kitesim

De computergestuurde KiteSim bootst de dynamiek van het kitesurfen perfect na. De indoor simulator kan worden ingesteld op beginnersniveau maar ook voor pro kiters zodat zij ermee kunnen trainen. De computer stuurt de krachten op de diverse trimlijnen in synchronisatie met het beeld in de virtuele bril of op het grote scherm. Het is aan de rider om het beste van zijn kunnen te laten zien. Het systeem past zich aan de kennis van de rider aan, waardoor de uitdaging voortdurend groeit. De beste kite-beleving dus die je kunt hebben zonder nat te worden.

belgian boat show

Groot aanbod van boten

De Belgian Boat Show toont een groot aanbod in boten. Zoals sportcatamarans en eenheidsklasseboten naast een keur aan kajuitjachten. Gemotoriseerd vind je er opblaasboten voor als bijboot bij een groter jacht, lichtgewicht in een luxe, comfort of sportieve versie. Natuurlijk ook RIBS, de 4×4 van de zee met een harde V-bodem en opblaasbare tubes.

Je vindt er sloepen voor recreatie toertochten op beschut en half open water. Of jet ski’s, ultieme machines met jet aandrijving. Daar horen natuurlijk ook sportboten bij. Open motorboten met een hoog snelheidspotentieel. Om mee te cruisen of voor wakeboard en waterski activiteiten. Vis- en hengelboten, specials voor de sportvisserij op beschut water of op zee en kajuitjachten. Zowel snelle halfglijders of waterverplaatsers met leefcomfort voor weekendverblijf of lange reizen.

belgian boat show

Kijken, passen en vergelijken

De Belgian Boat Show is een diverse beurs waar bijna zestig exposanten ieder een eigen invulling geven aan watersportplezier. Bekijk een breed aanbod in technische accessoires, specifieke technische kleding of après-bateau mode, veiligheids- en reddingsmiddelen, comforttoestellen voor aan boord, herstelling- en onderhoudsmateriaal.

De ervaren schipper kan hier een keuze maken uit de allernieuwste generaties van digitale navigatietoestellen en nautische communicatieapparatuur, maar kan ook in een gamma aan bijboten gaan zitten om te kijken welke hem of haar het beste past om straks de boodschappen van wal naar het geankerde jacht te brengen.

De keuze aan ‘take-away’ beursaanbiedingen is aanzienlijk gegroeid. Het maken van die keuze wordt bovendien aangemoedigd door het parcours in hal 3 dat de bezoekers langs alle standen leid. De Belgian Boat Show is een one-stop-shop geworden voor alle watersporters.

belgian boat show

Praktische info Belgian Boat Show

Data

Zaterdag 09/02 10u – 18u
Zondag 10/02 10u – 18u
Maandag 11/02 10u – 18u

Vrijdag 15/02 10u – 22u (nocturne)
Zaterdag 16/02 10u – 18u
Zondag 17/02 10u – 18u

Adres

Flanders Expo Gent
Maaltekouter 1
BE-9051 Gent
Tel: +32 (0)9 241 92 11
www.belgianboatshow.be

Toegangsprijzen

Volwassenen : 15 euro
Reductietarief via online voorverkoop: 12 euro
Groepstarief vanaf 15 personen: 12 euro pp.
Kinderen tot 16 jaar: gratis indien vergezeld van ouders
Gratis toegang voor dames op maandag 11 februari