Belgian Boat Show Float

Met ‘Float’ bevestigt de Belgian Boat Show dat het zwaartepunt van de pleziervaart absoluut in Nieuwpoort ligt. In het weekend van 19 en 20 oktober ’19 is er geen enkele reden meer om deze fascinerende waterwereld niet te ontdekken.

De grootste beurs voor watersport, waterrecreatie en watertoerisme van België verzamelt talloze open boten en kajuitjachten in de jachthaven. Een veelvoud van boten op trailer of opblaasboten die men zelfs in de koffer van de auto kan meenemen gaan voor u klaarstaan in tenten aan de wal. Daarrond komt de meest representatieve selectie van toeleveranciers die alle aspecten van de pleziervaart vertegenwoordigen. Dat zijn diensten zoals verzekeraars of brokers, maar ook verhuurders van sportboten en kajuitjachten aan onze kust of in de hele wereld.

Belgian Boat Show

Stap aan boord

Het accent van Belgian Boat Show Float ligt meer dan ooit op de lage instap van het pleziervaren voor iedereen. Je vindt hier alle watersport accessoires van Anker tot Zeilzak, maar ook specifieke kleding, veiligheidsmateriaal, nautische navigatie en communicatietoestellen en software, tot en met het geschikte decoratiemateriaal. Kom dus zeker je licht opsteken over de vele vormen van initiatie en opleiding voor zowel de jeugd als volwassenen op zeilboten, catamarans en motorboten, in vele disciplines zoals sportief competitiezeilen maar ook wakeboarding, waterski of kitesurfing.

Aan de steigers van de jachthaven kan de bezoeker zo op de gepresenteerde jachten stappen, aan boord rondkijken met het deskundige advies van de pleziervaartvaklui. Alle belangrijke verhuurders van sportboten, kajuitjachten of organisatoren van complete vaarvakanties – in de winter lekker in de zon- kan je hier de oren van hun kop vragen.

Jachthavens Nieuwpoort

De proefvaarten en vaarinitiaties vinden plaats in de jachthavens en de vaargeul van Nieuwpoort. Daarom is de Belgian Boat Show Float een uitstekende gelegenheid om de jachthaven van Nieuwpoort en de specifieke yachting lifestyle te ontdekken. Een treintje pendelt voortdurend tussen de Oesterbeurs op linkeroever en Belgian Boat Show Float op rechteroever.

Impressie van 2018

Benieuwd wat je kunt verwachten tijdens de Belgian Boat Show Float? Deze impressie van 2018 geeft een goede indruk.

Vele activiteiten

Natuurlijk is er van alles te doen tijdens de Belgian Boat Show Float in Nieuwpoort. Hierbij wat voorbeelden van de vele activiteiten.

Motorboten

Altair Vaarschool
Initiatie van 50 minuten – kennismaken met de opleiding voor het stuurbrevet.

Tip Top Sailing en Linssen Jachtbouw
Nader kennismaken met de vaar- en leef eigenschappen van Linssen yachts.

Knokke Boat
Kennismaking met een vijfsterren powerboat.

Jachthavens Nieuwpoort

Zeilen

Altair Vaarschool
Initiatie van 50 minuten op een kajuitzeiljacht, kennismaken met de opleiding voor het Yachtmanbrevet.

Tip Top Sailing
Zeiljacht clinic.

Sailing performance Open Noordzee Kampioenschap
Wedstrijdzeilen op zee voor iedereen, infobalie en bezoek aan jachten.

Presentatieplein

Dit is een demo – en infozone waar je interessante demo’s en lezingen kunt volgen of overrompeld worden door sterke of praktische verhalen.

Meer informatie over de Belgian Boat Show Float vind je hier

Groot aanbod

Nu al je volgende boot vinden? Op zoek naar een nieuwe of tweedehands boot? Bekijk hier het huidige aanbod op Botentekoop.nl.