Bellmarine

Bellmarine is een Nederlands bedrijf en al meerdere jaren marktleider in maritieme elektrische voortstuwingen. Met meer dan 4000 geïnstalleerde systemen in zowel de pleziervaart als de professionele sector een merknaam waar veel ervaring en innovatie in verwerkt is. Enkele jaren geleden is Bellmarine samengegaan met Transfluid S.p.A. Een Italiaanse specialist in aandrijvingstechniek. Het samengaan van de twee bedrijven heeft het mogelijk gemaakt om elektrische en hybride plug & play sets aan te bieden die geschikt zijn voor elk type boot, jacht of beroepsvaartuig.

Onlangs is Bellmarine-Transfluid Noord-Europa verhuisd naar een nieuw en aangenaam ruim onderkomen in Houten. Deze volgende stap in productie en opslag faciliteiten staat garant om de verwachte groei van het bedrijf de aankomende jaren aan te kunnen. En ook om snel te kunnen inspelen op de veranderende behoefte van de markt. Het kantoor geeft de mogelijkheid om de Nederlandse en de internationale markt optimaal te bedienen en biedt ook ruimte aan een uitgebreide showroom en trainingsfaciliteiten voor dealers en installateurs. Bovendien zorgt uitbreiding van het Bellmarine Team voor een steeds efficiëntere lokale aanwezigheid en monitoring van de markt, zowel nationaal als internationaal. Kennis en ervaring naast snelheid van leveren zijn voor Bellmarine een leidraad naar tevreden klanten.

Eenvoudige montage

Bellmarine elektrische aandrijfsystemen bezorgen een eenvoudige montage aan boord, op machines en in voertuigen. Systemen die Eco-duurzaam gebruik garanderen en stil hun werk doen op het water, varend door grachten en kanalen of in gebieden waar uitstoot regels of geluidsoverlast aan strenge regels gebonden zijn.

Proef op de som

Eén van de Bellmarine dealers, Nova Bootservice in Alphen aan den Rijn, stelde onlangs een Captain Electric 800 sloep met een Bellmarine DriveMaster beschikbaar voor een proefvaart. Een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren waar Bellmarine toe in staat is. Dat ontdek je het best door de motorkist te openen. Alles wat je daar ziet is mooi en overzichtelijk geïnstalleerd en extreem makkelijk bereikbaar. Dat is natuurlijk ook iets waar het team van Nova Bootservices voor verantwoordelijk is. Maar Bellmarine levert kant en klare sets waar een dergelijke schone installatie mee mogelijk is.

Waterkoeling

Er is in deze sloep gekozen voor een 10kw Bellmarine Drivemaster met waterkoeling. Indien nodig pompt het systeem wat water door de motor voor koeling, het wierpotje zal je misschien ooit eens moeten schoonmaken maar verder is dit een onderhoudsvrije aandrijving. De Bellmarine DriveMaster staat in lijn met een conventionele schroefas in een watergesmeerd lager. Een viertal flexibele motorsteunen filteren het laatste beetje resonantie van de as er nog uit, wat vervolgens rest is een fluisterstille aandrijving waarmee je onder alle omstandigheden op de rompsnelheid van de 8m lange sloep kunt varen.

48V 21,2 kWh Lithium Battery Pack

In de Captain Electric is de motor aangesloten op een 48V 21,2 kWh Battery Pack met een Lithium Charger. Goed voor meer dan een volle vaardag. Het is daarbij een accupakket zonder geheugen dus tussendoor bijladen is geen probleem. In vaarbeleving voegt de aandrijving alleen maar positieve punten toe. De snelheid is gelijk en de acceleratie zelfs beter dan bij een diesel het geval is. De regelaar van de motor laat zich daarnaast perfect doseren. Schakelen van voor naar achter mist de kenmerkende bonk van een tandwielkast en verloopt dan ook ongekend vloeiend. Alle informatie over de status van de accu en de Bellmarine aandrijving heeft de stuurman recht voor zijn neus op een Raymarine Axiom 7” display. De boot is ook nog uitgerust met een Vetus boegschroef die natuurlijk best handig is, maar niet noodzakelijk. Een verdienste van een aandrijving met genoeg power en een boot die over goede vaareigenschappen beschikt.

Meer informatie en dealeradressen:

www.bellmarine.nl