Best Boats en Pirelli

Na een succesvol dealerschap van slechts 1 jaar is Best Boats International Yachtbroker uit Roermond sinds 2019 de officiële importeur voor Pirelli tenders en speedboats. Tecnorib, de licentiehouder voor de merken Pirelli en P., introduceert daarnaast een geheel nieuwe lijn Pirelli jet-tenders in een lengte van 2,9 meter tot 4,5 meter.

Arie Drenth, algemeen directeur van Best Boats reageert: “We zijn trots om een prestigieus merk als Pirelli te mogen vertegenwoordigen in Benelux en Duitsland. Wij geloven dat het Italiaanse design in combinatie met hetgeen wat de boot te bieden heeft, zoals de exclusiviteit en zeer sportieve vaareigenschappen, nog niet wordt aangeboden wordt in deze regio.”

Best Boats Pirelli

Performance in DNA

Performance zit verankerd in het Pirelli DNA. Niet alleen in het F1 circuit waar Pirelli hofleverancier is. Ook op het water leveren de boten van dit illustere bandenmerk topprestaties met een styling zoals alleen Italianen dat kunnen perfectioneren. In Nederland was het merk, voor het onder de hoede van Best Boats kwam, als producent van boten niet zo bekend. Toch maakt Pirelli als sinds de jaren vijftig rubberboten waarmee vele Italianen hun kustlijn hebben verkend.

Overeenkomst met Tecnorib

In het begin van deze eeuw is Pirelli een overeenkomst aangegaan met Tecnorib, een zeer goed aangeschreven producent van designribs in het topsegment. Pirelli en Tecnorib werken nu meer dan 15 jaar samen waaruit een aantal oogstrelende modellen zijn voortgekomen. Rib’s, jettenders en cabins tot maar liefst 19meter lang. Hoewel de boten een eigen gezicht hebben is er ook een overeenkomst. Op de tube van elk model is een exacte kopie van het Cinturato Blue Wet loopvlakpatroon te vinden. Regenbanden uit het Formule 1 circuit als een eerbetoon aan Pirelli’s expertise in ‘extreem natte’ omstandigheden.

Best Boats Pirelli

Nieuwe Jet-Tenders

Naast het reeds bestaande model, de Pirelli jet-tender J33 (3,3 meter lang, geschikt voor 4 personen), heeft in 2018 de ontwikkeling van andere modellen plaatsgevonden. Door goed te luisteren naar de wensen van de klant, zijn er voor 2019 drie nieuwe modellen ontstaan: de J29 (2,9 meter lang, geschikt voor 3 personen), de J39 (3,9 meter lang, geschikt voor 5 personen) en de J45 (4,5 meter lang, geschikt voor 7 personen). Deze tenders zijn gemakkelijk aan een stel davits te bergen en hebben een maatvoering waarmee ze ook in tendergarages passen van de meeste jachten die daar over beschikken.

Maar een Pirelli jet is niet enkel en alleen geschikt als sportieve bijboot, ook als “stand-alone” boot staat een Pirelli jet-tender garant voor heel veel vaarplezier tussen de gele boeien van een snelvaarbaan. De styling, het vermogen en de wendbaarheid maken er een ultiem scheurijzer van waarmee je in een haven in stijl mee voor de dag kan komen. Best Boats voorziet deze nieuwelingen bovendien van alle beschikbare opties als indicatie waar Pirelli toe in staat is. O.a. afgewerkt met carbon, voorzien van een zwaardere Textron jetmotor, buitenboordverlichting, uitgebreide audioinstallatie en ga zo maar door. De compacte jettenders zijn beschikbaar voor een proefvaart in de Roermondse verkoophaven van Best Boats.

Best Boats Pirelli

De Pirelli 880 L

Eveneens beschikbaar voor een proefvaart is een rib uit de Speedboats series van Pirelli. Een adembenemende verschijning zonder ergens in door te slaan is op de Pirelli Speedboats 880 L Edition van toepassing. Meest in het oog springend van deze Italiaanse schone is de console. Met een slanke basis en een wijd uitlopend windscherm ontstaat een aerodynamisch geheel waar de snelheid, ook in een havenbox, vanaf straalt.

De tweepersoons stuurbank past er perfect bij. Het is een rib, en dus zijn er tubes. Deze zijn redelijk slank zonder het extreme van een rallyrib of het te dikke van een budgetrib. Precies de goede maat om de 880 L een mooi profiel te geven. De dek lay-out laat eenzelfde stijl en klasse zien. Alles voor een fijne vaartocht is aanwezig zonder voldoende bewegingsruimte in de weg te zitten. Daarbij kun je met de kleurstelling van de stoffering, de afwerking van de loopvlakken met teak of Teakdek of de kleur en finish van de tubes, de Pirelli 880 L Edition tot in detail personaliseren.

Best Boats Pirelli

Aanbod Best Boats

Het aanbod in jet tenders en de Pirelli Rib 880L is te bezichtigen in de Outdoor Showroom Boulevard Nautique Roermond, de thuishaven van Best Boats International Yachtbrokers. De verkoophaven grenst aan het Designer Outlet Roermond, met 150 winkels en 200 designermerken een paradijs voor iedereen die graag een dagje shopt. Samen met de gezellige binnenstad van Roermond is een bezichtiging en eventuele proefvaart met een Pirelli rib of jet tender een aantrekkelijk dagje uit.

Meer informatie vind je op www.bestboats.nl
Benieuwd naar het huidige aanbod van Best Boats? Bekijk hier het aanbod