bluegame bgx60

Bluegame is een relatief jonge Italiaanse werf waar boten worden gebouwd met de nadruk op genieten van het buitenleven. De kleinste Bluegame meet 42 voet. De grootste is de indrukwekkende BGX70. Een spannende dagboot van 21,86 meter over de stevens.

Het eigenzinnige concept van Bluegame boten komt voort uit de wensen van een zeiler. Hiermee ontstond een alles in een vaartuig wat er nog niet was. Multifunctioneel als een consoleboot maar dan snelvarend,  zeegaand en met de styling van een superyacht. De 55 voeter als eerste one-off Bluegame vond een vervolg in seriebouw. In 2018 kreeg dit een impuls door onderdeel te worden van de Sanlorenzo groep. Een mooie synergie van twee visies. Waar Sanlorenzo een luxejacht creëert met sportieve eigenschappen. Staat Bluegame voor een sportief jacht met ultieme luxe.

Bluegame 42 en 62

Lengers Yachts

Als preffered supplier van Sanlorenzo heeft Lengers Yachts uit Muiden ook de Bluegame modellen in het programma. Lengers is een onderneming met een rijke historie van exact 50 jaar in 2020. Zoiets vier je natuurlijk en dat is gedaan met heel veel boten van formaat voor de deur. Een goede gelegenheid om de schepen van Sanlorenzo en Bluegame naast elkaar te zien en te beleven. Met name de styling heeft een overeenkomst. Geen wonder aangezien dezelfde ontwerp studio van Luca Santella haar invloed heeft doen gelden.

Bluegame 62

Bluegame 42 en 62

Een consoleboot op steroïde, je doet de schepen er mee te kort maar hoe je anders de combinatie van eigenschappen en lijnenspel moet benoemen is tamelijk omslachtig. Er zit veel in. Meest opvallend is de t-top met een aansluitend vooroverhellend windscherm. Het biedt evenveel beschutting als een gesloten stuurhuis maar met het schuifdak open beleef je het schip als een open sportboot. Onderdeks ontbreekt het vier tot zes opvarenden aan niets. Je kunt kiezen tussen een uitvoering met twee of drie cabines. De aandrijving bestaat uit een tweetal Volvo Penta IPS drives van 900pk ieder op de 62

BG

Bluegame X60 en X70

Voor het oog is de X serie van Bluegame net een ontwerp waar Sanlorenzo faam mee heeft verworven. Met name aan dek echter is Bluegame het concept trouw gebleven. Alles staat hier in het teken om de uitverkorenen die aan boord mogen verblijven, een uitzonderlijke lounge ervaring te bieden. De grootte van deze modellen maken het echter ook mogelijk dezelfde superlatieven los te laten op het benedendekse. Met vier cabines is er voor acht opvarenden een weldadige nachtrust mogelijk. Ook deze Bluegame vlaggenschepen worden door Volvo’s IPS in tweevoud aangedreven.

Bluegame

Voor meer informatie:

Lengers Yachts Benelux
Westzeedijk 2-3
1398 BB Muiden
T: +31 (0)294 256 156
info@lengersyachts.nlwww.lengersyachts.nl