Boatland.nl

Deelname aan Boot Düsseldorf, boot-motorcombinaties voor een scherpe prijs en direct uit voorraad kunnen leveren van boten, motoren en trailers zijn enkele voorbeelden waarmee Boatland.nl zich de afgelopen 28 jaar heeft ontwikkeld in de watersportbranche.

De tijdlijn van Dannijs laat zich lezen als een mooi boek. Vader Dannijs hield zich al in 1973 bezig met de import van Bayliner sportboten. De broers Ardi en Elwin Dannijs werden daarin gaandeweg verantwoordelijk voor service en reparatie in een zelfstandige werkplaats aan de Zomerdijk in Meppel en vanaf 1994 kwam daar de verkoop van gebruikte sportboten bij.

Boatland.nl

Ruime showroom

Met een verhuizing naar de huidige locatie van 10.000m2 met ruime showroom, werkplaats en verwarmde winterstalling aan de Setheweg in Meppel het begin van een voortdurende groei. Naast het gebruikte aanbod kwamen er in de loop der jaren dealerschappen bij van nieuwe boten, trailers en motoren. Boatland.nl werd dealer van Glastron, Monterey, Kalf trailers, Evinrude en Suzuki. 3 jaar geleden werd dit uitgebreid met het bekende merk Jeanneau, Yamaha, en sinds kort Zodiac boten.

Sportboten van Jeanneau

Het in Frankrijk gevestigde Jeanneau is onderdeel van de Beneteau groep. Met nog een aantal merknamen onder haar hoede de grootste botenbouwer ter wereld. Hoewel de naamsbekendheid van Jeanneau al snel het beeld van een zeilboot oproept, begon het allemaal in 1961 met de productie van de eerste polyester sportboot. De werf geldt daarmee als pionier in het bouwen met glasvezelversterkt polyester en heeft met ruim 50 jaar ervaring alle kennis in huis om een uitgebalanceerd product op de markt te brengen.

Boatland.nl

Modellenseries van Boatland.nl

Voor de Nederlandse markt legt Boatland Dannijs zich toe op een aantal modellenseries.

Leader en NC series

In de categorie sportcruisers presenteert Jeanneau een serie jachten die een wat langer verblijf aan boord aantrekkelijk maken. Op een lengte van ruim 9 tot een kleine 15 meter wordt veel bereikt. De Leader modellen beginnen bij een 30ft cruiser met een open stuurstand terwijl alle andere Leaders en NC boten beschikken over een sport top met overdekte stuurpositie waar met een groot schuifdak eenzelfde open beleving wordt gecreëerd.

Luxe en design voeren de boventoon. De Leader modellen hebben een pantry benedendeks. De NC modellen beschikken over een prominenter stuurhuis waar de kombuis ook een plaats heeft gevonden. Met deze indeling wordt er voornamelijk bovendeks geleefd. Alleen de slaapgelegenheid en natte cel zijn benedendeks geplaatst.
De aandrijving van deze cruisers geschiedt voornamelijk door inboard benzine- of dieselmotoren van Volvo. De Leader 30 en NC 9 modellen zijn leverbaar met een enkele motorisering terwijl de grotere exemplaren zijn uitgevoerd met een dubbele aandrijving.

Boatland.nl

Cap Camarat

Maar liefst 15 modellen biedt de Cap Camarat serie verdeeld over Bow Riders, Day Cruisers, Walk Arounds en Center Console boten. Volbloed offshore boten met een relatief hoog vrijboord voor een droge beschutte zit en een flinke breedte voor extra stabiliteit en ruimte aan boord. De Console serie vormt met een centraal geplaatste stuurstand de basis. Geheel open waarmee de nadruk op het buitenleven ligt.

De Bowrider heeft door zijn open punt en doorlopende ramen een sportieve uitstraling met veel bewegingsgemak aan boord. In dezelfde lijn de Day Cruiser serie, welke bestaat uit een tweetal cabin boats die een aangenaam buitenleven combineren met het nuttige onderdeks zoals een toilet, slaapgelegenheid en natuurlijk een zee aan opbergruimte. Gangboorden zijn dit soort boten vreemd maar met een king size trap is ervoor gezorgd dat je altijd via het opgeklapte windscherm de boeg kunt bereiken om een lijn te beleggen of om plaats te nemen op het riante zonnebed.

De WA modellen komen overeen met de hierboven genoemde Center console serie maar dan met een gesloten voordek. WA staat voor walk around, wat inhoudt dat er beloopbare gangboorden zijn om het zonnedek te bereiken. In de console is een comfortabel grote schuifdeur verwerkt om de cabine te bereiken en door de afwerking met de beste houtsoorten een lust voor het oog.

Merry Fisher

Zoals de naam al aangeeft een boot voor vissers, maar dat is lang niet het enige doel van deze serie. Een ruime open kuip, licht en luchtig stuurhuis en accommodatie met slaapplaats onderdeks maken deze gezinsboot net zo goed geschikt voor een meerdaagse tocht. Er is in een vijftal modellen de keuze tussen een lay-out die aan dek meer ruimte geeft of onderdeks meer comfort biedt. De Marlin uitvoeringen hebben een walkaround stuurhuis en een open boeg. Voor vissers geeft dit meer bewegingsruimte om actief te hengelen en legt deze indeling meer de nadruk op het buitenleven. De Merry Fishers zijn allen uitgerust met een enkele of dubbele outboard motorisering.

Boatland heeft een groot aantal Jeaneau modellen in de showroom in Meppel. Veelal uit voorraad leverbaar: geheel in lijn met de visie van Boatland.nl.

Meer over Boatland.nl

Voor meer informatie kijk je op www.boatland.nl
Benieuwd naar het huidige aanbod van Boatland.nl? Bekijk hier het aanbod