Boats Group

De aankoop van Botentekoop.nl en twee andere Nederlandse marktplaatsen voor boten versnelt het internationale groeiplan van Boats Group

Oktober 2020 (Fareham, Engeland) – Boats Group, het techbedrijf achter de grootste online marktplaatsen voor boten ter wereld (Boat Trader, YachtWorld, boats.com, Cosas De Barcos, iNautia en Annonces du Bateau), kondigde zondag aan dat ze de toonaangevende marktplaatsen voor boten in Nederland, Botentekoop.nl, Botenbank.nl en Boten.nl, van Arimpex Media Services heeft overgenomen.

Door de marktleider in Nederlandse marktplaatsen voor boten toe te voegen aan haar groeiende Internationale portfolio, krijgt de Boats Group een grotere consumentenbetrokkenheid in West-Europa. De focus van het bedrijf ligt op het vergroten van de wereldwijde aanwezigheid op de markt van vraag en aanbod van boten.

Boats Group verbindt miljoenen mensen met ruim honderdduizend boten en bootverkopers. De selectie op de wereldwijde portalen loopt uiteen van superjachten van driehonderd miljoen euro tot aan tweedehands rubberboten. Botentekoop.nl doet hetzelfde regionaal in de Benelux en Duitsland met ruim tienduizend boten te koop, uiteenlopend van jachten van ruim tien miljoen euro tot een grote diversiteit aan sloepen en zeilboten, speciaal geschikt voor de West-Europese vaargebieden.

“Nederland vertegenwoordigt een enorm belangrijke markt in de wereldwijde pleziervaart. De overname van de toonaangevende marktplaatsen van Arimpex gaf ons een aantrekkelijke groeimogelijkheid. Hiermee kunnen we ons bereik vergroten naar meer watersporters in de regio en ons groeiplan in Europa versnellen,” zei Sam Fulton, CEO van Boats Group. “We kijken ernaar uit om onze nieuwe partners toonaangevende klantenservice te bieden en een uitgebreid assortiment aan producten waarvan is bewezen dat ze de industrie helpen meer boten te verkopen.”

De marktplaatsen van Boats Group verbinden nu al de grootste doelgroep van botenkopers met verkopers en fabrikanten. Het bedrijf begint met technische upgrades en marketinginvesteringen om de gebruikerservaringen op Botentekoop.nl, Botenbank.nl en Boten.nl verder te verbeteren. Voor klanten die momenteel boten op één van deze portalen te koop aanbieden, biedt deze overname nieuwe toegang tot meer internationale markten. Zij hebben nu de mogelijkheid om hun boten te adverteren op elk portaal over de hele wereld dat eigendom is van Boats Group.

“We zijn erg blij en enthousiast dat we een overeenstemming met Boats Group hebben bereikt over deze transactie,” aldus Faisel Djabarkhan, CEO van Arimpex. “Ik heb er van genoten de afgelopen jaren deel te hebben genomen aan de evolutie van het bedrijf en zie er naar uit om het bedrijf naar het volgende succesvolle hoofdstuk te leiden. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten enorm zullen profiteren van de technologische investeringen en uitgebreide marktkansen die Boats Group biedt.”

Voor meer informatie over Boats Group: www.boatsgroup.com

Over Boats Group

Boats Group bezit en exploiteert de grootste online marktplaatsen voor boten ter wereld en is al bijna 20 jaar betrokken in de botenindustrie. Boats Group biedt maritieme bedrijven een uitgebreide reeks, op technologie gebaseerde, marketingoplossingen, waaronder adverteren, lead generation, CRM, websiteontwikkeling en hosting. Daarnaast ondersteunt Boats Group makelaars en dealers door diensten als de YachtCloser-oplossing voor contractbeheer en BoatWizard, het toonaangevende voorraadbeheersysteem in de branche. Het hoofdkantoor van Boats Group is zowel gevestigd in Miami, Florida (USA) als in Fareham (Engeland). Verder zijn er kantoren in Padua (Italië) en Barcelona (Spanje). Boats Group is eigendom van Apex Partners.