Boot Holland 2020

Van 7 t/m 11 februari 2020 vindt de 30e editie van Boot Holland plaats in het WTC Expo Leeuwarden. Een jubileum om trots op te zijn. Vanaf het begin in de beurs Recreana is de beurs in 30 jaar uitgegroeid tot dé plek waar het watersportseizoen start.

Boot Holland is elk jaar weer een inspirerende watersportbeurs waar de nieuwste ontwikkelingen te zien zijn. De beurs biedt een bijzonder en allround kijkje onder de waterlijn. Een dagje Boot Holland is ideaal om trends te spotten en gelijkgestemden te treffen. Kortom: dé allround watersportbeurs met een breed nationaal en internationaal aanbod, een gemoedelijke sfeer en volop beleving en activiteiten.

 Een dagje Boot Holland is ideaal om trends te spotten en gelijkgestemden te treffen.
Een dagje Boot Holland is ideaal om trends te spotten en gelijkgestemden te treffen.

Meer dan 250 deelnemers

Boot Holland telt in de 30e editie meer dan 250 deelnemers. De staalbouw vervult met de imposante steiger een prominente rol. Stalen schepen met een lengte van 9 tot 17 meter zijn bij elkaar in één hal te vinden. O.a. Pollard Jachtbouw, Brandsma Jachten en Vedette Jachtbouw zijn acte de presente aan de steiger.

In samenwerking met Goliath wordt een groot Houseboat paviljoen opgezet. Beursmanager Gerda Brouwer: “Recreëren op het water met een Houseboat neemt een steeds groter aandeel in de watersportsector, dit mag dan ook niet ontbreken op Boot Holland.” Goliath heeft aangekondigd in ieder geval twee houseboats te laten zien, van Camp en Nomadream.

Boot Holland telt in de 30e editie meer dan 250 deelnemers.
Boot Holland telt in de 30e editie meer dan 250 deelnemers.

Ruim aanbod

Naast nieuwe boten is er ook een selectie jong gebruikte motorjachten te bewonderen, onder andere van Jachtbemiddeling van der Veen en Smelne Yachtcenter. En ook op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus. Van verzekering, waterkaarten tot aan stoffering en van nieuwe motoren tot aan een complete refit.

Het aanbod open boten is groot en onder te verdelen in sloepen, tenders en rib’s. Een boottype dat vooral geschikt is voor beschutte wateren en korte overtochten. Enkele deelnemers zijn: Boot Akkrum, BJ Boten, JLT boten, Maxima Boats, Jachtbemiddeling de Jong, Tiger Marine en Alutrade.

Ook de funsport is niet meer weg te denken bij Boot Holland. Op het interactieve Fun paviljoen, met het grote bassin, maakt de bezoeker kennis met funsports als suppen, skimboarden, kiten, waterskiën en surfen.

 ook op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus.
ook op het gebied van toebehoren, accessoires en diensten is er ruime keus.

Duurzaam varen

“De stikstof-problematiek heeft ons onlangs nog eens met de neus op de feiten gedrukt: duurzaamheid is in onze maatschappij niet meer weg te denken en wordt steeds belangrijker”, aldus het beursmanagement. E-fietsen en e-auto’s waren tot voor kort nog exotische bezienswaardigheden, maar de laatste tijd zijn deze zaken onverwacht snel in een stroomversnelling gekomen. Ook in de watersport zijn ze hier volop mee bezig. In samenwerking met Stifting Elektrysk Farre Fryslan (SEFF) wordt dan ook het “Fossielvrij-varen-plein” opgezet. Hoe gaat fossielvrij varen er in de toekomst uit zien en wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van duurzame watersport?

Twee primeurs

Boot Holland is dé plek om primeurs en noviteiten te spotten. Twee primeurs die al gemeld kunnen worden zijn de VEDETTE TRAVELLER 12.30 van Vedette Jachtbouw en de nieuwe Silence 43 OC New Style van Pollard Jachtbouw.

De Vedette Traveller 12.30De Vedette Traveller 12.30
De Vedette Traveller 12.30.

De Vedette Traveller 12.30

Vedette Jachtbouw bouwt al jaren de vertrouwde Vedette ontwerpen, in cabin- en salonuitvoering. Door vraag naar een ruime salon met meer binnenruimte en een overdekte kuip is de Vedette Traveller ontwikkeld. Een prachtig vormgegeven salon met verlengd dak en rechte achtersteven. De traveller 12.30 is als primeur voor het eerst te zien tijdens Boot Holland.

Silence 43 OC New Style

Silence 43 OC New Style

Dit werkelijk sublieme nieuw ontwikkelde schip heeft alle kenmerken van een topjacht.
De zeer mooi vormgegeven romp met een rustige achtersteven en een lichte kromming geeft het schip net dat beetje extra.

Wij zijn er ook!

Tijdens Boot Holland heten we je van harte welkom in onze stand (4009 en 4010). We werken dit jaar samen met Daemes & Heeren, waardoor we een interessant programma aan kunnen bieden over sloepen. Het programma bestaat uit interessante, leerzame, boeiende en leuke presentaties.

Ben je dus op zoek naar een sloep? Kom dan zeker even langs bij onze stand! Dat mag natuurlijk sowieso ook voor de gezelligheid. En je krijgt een gratis Botentekoop Magazine van ons mee. Tot dan!

Programma

Zaterdag 8 februari 13:00 uur
Presentatie Centurion Battery ‘Welke accu moet ik kiezen?’
Lithium, loodzuur of een AGM accu? Wat is de beste keuze?

Zaterdag 8 februari 14:00 uur
Presentatie Epifanes ‘Wat te doen aan het begin van het seizoen?’
Alles over jachtlakken

Zondag 9 februari om 12:00 uur
Presentatie De Stille Boot ‘Sloep op stroom’
Alles over elektrisch varen.

Maandag 10 februari 15:00 uur
Presentatie Snoeck Technical Solutions ‘Advies en expertise over elektrisch varen’
Elektrische binnenboordmotoren, buitenboordmotoren en Sail-Drive

Maandag 10 februari om 16:00 uur
Presentatie Accuservice Lijnema ‘Op spanning’
Alles over accu’s aan boord

Informatie over Boot Holland

Boot Holland is geopend van 7 t/m 11 februari. De openingstijden zijn op 7, 8 en 9 februari van 10.00 -18.00 uur, maandag 10 februari van 13.00 -21.00 uur en dinsdag 11 februari van 10.00 -17.00 uur. Entree kost online € 12,50, aan de kassa € 14,50. Kinderen t/m 12 jaar gratis.

Meer informatie vind je hier: www.boot-holland.nl

Boot Holland 2020

Groot aanbod

Op zoek naar een nieuwe of tweedehands boot? Bekijk hier het huidige aanbod op Botentekoop.nl. Of bekijk eerst eens een paar boottesten om je nog beter te oriënteren.