bootverzekering.nl

Diefstal, brand of een aanvaring is voor iedere bootbezitter een nachtmerrie. Wanneer deze uitkomt komen daar de financiële consequenties ook nog eens bij. Van pleziervaren is dan geen sprake meer. Gelukkig biedt een bootverzekering de oplossing. Dit dekt weliswaar de emotionele schade niet, maar de kosten van het onheil wel en het slaapt ook een stuk prettiger. Geen boot en schipper zijn echter gelijk waardoor het belangrijk is een polis te kiezen die bij je past. Bootverzekering.nl is een verzekeraar die je hierin online de weg wijst

Er is in Nederland vreemd genoeg geen wettelijke verplichting om een bootverzekering af te sluiten. Vaak wordt een WA-dekking wel verplicht gesteld in jachthavens, een botenstalling of in wedstrijden. Een WA polis dekt de materiële en letselschade die je met de boot toedient aan anderen. De schade aan je eigen boot is daarmee niet verzekerd. Hier is een aanvullende verzekering voor af te sluiten. Je kiest dan zelf welke dekking het beste past.

Wel of geen bootverzekering.

Het vaarverkeer neemt steeds meer toe. Daardoor neemt de kans op een aanvaring ook steeds meer toe. De kosten bij schade kunnen hoog oplopen. Om op zijn minst een WA verzekering af te sluiten, is dan ook wel zo verstandig. Onverantwoord om het na te laten kun je het ook noemen. Zo is tenminste de schade die je aan een andere boot toebrengt gedekt. Daarnaast zijn er aanvullende verzekeringen die bij je boot passen. Bijvoorbeeld verzekering van de inboedel aan boord, diefstal, brand of blikseminslag.

Bootverzekering.nl

Het kiezen van een juiste verzekering kan best heel lastig zijn.  Vooral omdat je de beste voorwaarden wenst tegen een betaalbare premie. Er zijn veel factoren die van invloed zijn maar met de rekenmodule op www.bootverzekering.nl weet je vrijwel direct wat de premie gaat zijn bij de dekking die je in de rekenmodule gekozen hebt. Aanvragen gaat eveneens online maar wanneer er nog vragen zijn is persoonlijk contact natuurlijk ook mogelijk.

Verzekering in het buitenland

In het buitenland gelden er vaak andere regels. In sommige landen is het wel verplicht een boot te verzekeren. Dit geldt o.a. in Spanje, Italië, Griekenland en Kroatië. Hier heb je een internationaal verzekeringsbewijs nodig. Dit moet je kunnen tonen zodra de boot te water gaat. Hoe dat bewijs eruit ziet is ook weer per land verschillend. Een internationaal verzekeringsbewijs voor het land van bestemming vraag je op bij bootverzekering.nl.

Meer informatie: www.bootverzekering.nl