Bootverzekering

Het kan gebeuren: je veroorzaakt tijdens het varen schade. Aan je eigen boot, of aan het eigendom van een ander. Dan is het erg prettig als je goed verzekerd bent. Maar welke schade is verzekerd in jouw bootverzekering? Goed om dat even uit te zoeken.

Er zijn verschillende soorten bootverzekeringen. De basis verzekering is vaak een WA verzekering waarmee de schade wordt vergoed die jij veroorzaakt en waarvoor je dus aansprakelijk bent. Dit gaat om materiële schade en schade aan personen.

Schade aan je eigen boot

Wil je je eigen boot verzekeren? Kies dan voor een (basis) Casco verzekering. Daarmee ben je verzekerd voor schade die je aan je boot door eigen handelen veroorzaakt. Maar ook schade die door andere oorzaken komt, bijvoorbeeld een aanvaring, brand, blikseminslag of diefstal. Per verzekering is het verschillend welke zaken onder Casco vallen en waar je extra aanvullingen voor nodig hebt. Bijvoorbeeld voor rechtsbijstand, opvarende verzekering of inboedel.

Politie inschakelen

Als je een aanvaring hebt gehad, doe dan aangifte bij de politie. Vraag vervolgens om een kopie van de aangifte. Voor schade aan je eigen boot door bijvoorbeeld vandalisme of inbraak is het eveneens goed om de politie in te schakelen. Trouwens ook als de andere boot na een aanvaring is weggevaren zonder uitwisseling van gegevens.

Ben je op zoek naar een bootverzekering? Kijk eens op bootverzekering.nl

Groot aanbod

Nog op zoek naar een boot? Wij hebben een groot aanbod nieuwe en gebruikte boten in alle soorten en maten. Bekijk hier het huidige aanbod. Of bekijk nog meer watersport-tips.