bootvloeren

Voor veel schippers is een teak dek de mooiste afwerking van wat je achter de stuurstand overziet. Maar ook in het interieur zorgt een vloerafwerking die past bij de boot, inrichting en het gebruik voor de juiste sfeer. Bootvloeren.nl is een aanbieder die van alle markten thuis is. Hout, fineer, kurk, vinyl of tapijt. Voor iedere type boot, of het nu een zeiljacht of sportboot is, heeft Bootvloeren.nl het juiste product in het assortiment.

Het bedrijf achter Bootvloeren.nl is Shiptim, een samenwerkingsverband tussen Enno Ploem en Saskia Augustin. Een onderneming die zich bezig houdt met de verkoop, marketing en distributie van houtproducten en aanverwante artikelen. Enno en Saskia hebben jarenlang bij een van de oudste houthandels van Nederland gewerkt waar deze coöperatie uit is voortgevloeid. Enno is de initiatiefnemer van DMPT BV, Dutch Marine Plywood & Timber, en is gespecialiseerd in jachtbouw en het begeleiden van projecten met Hollands hout i.s.m. Staatsbosheer. Saskia heeft na de houthandel een functie vervuld in marketing & sales om daarna Shiptim op te richten. Samen hebben zij een aantal webwinkels onder hun hoede zoals deknadenrubber.nl, nautickurk.nl en bootvloeren.be. Daarnaast voeren zij het complete assortiment van Teakdecking Systems en zijn zij distributeur voor Nautikflor en Nuteak.

HPL

HPL

Teak look vloerplaten van HPL zijn kunststofplaten met een extreem hard oppervlak en daardoor geschikt voor een breed scala aan toepassingen. Ideaal voor bijvoorbeeld de vloer in een boot. HPL is een afkorting die staat voor High Pressure Laminate. Het is een samengesteld product van papierpulp en fenolhars met een harde toplaag van melaminehars. Laatstgenoemd is de hardste synthetisch gemaakte organische stof. Hieruit komt dan ook de grote kras- en slijtvastheid van de HPL uit voort. De taaie en elastische fenolkern maakt het materiaal slagvast en zorgt ervoor dat een HPL plaat dicht, hard en vormvast is. De afmeting van een HPL Teak Look vloerplaat is ca. 305 x 130 cm en heeft een prijs vanaf €135,-.

Teak Look Vinyl

Teak look vinyl is een 2mm dikke PVC vloerbedekking voor gebruik in het interieur. Het materiaal heeft de uitstraling van een nautische vloer maar het is niet alleen ontwikkeld voor de watersport. Ook voor hotels, restaurants, winkels of thuis geeft het een sfeer die aan je boot doet denken.  Teak look vinyl wordt geproduceerd met een stabiele rug die bestand is tegen scheuren, zelfs onder extreme warme of koude temperaturen. Dit In tegenstelling tot vinyl vloeren waarin papier of vilt is verwerkt. Levering geschiedt van de rol met een breedte van 180cm.

Woven Vinyl

Woven Vinyl is bij Bootvloeren.nl voorzien van een vinyl foam rug die het voor diverse ondergronden geschikt maakt. Het is sterk, voelt comfortabel aan, heeft een moderne uitstraling en is gemakkelijk in het gebruik. Een goede keuze voor de watersport, projectbouw, horeca, gezondheidszorg, winkels of voor thuis. Woven Vinyl is zowel binnen als buiten te gebruiken. Het is bestand tegen zonlicht, benzine, diesel en motorolie. Schoonmaken is een fluitje van een cent en bacteriegroei heeft geen kans. Levering vanaf de rol die 150 cm breed is. De prijs per strekkende meter is vanaf €99,-

bootvloeren teak

Massief Teak Vloerplaten

Massief teak met een rubber bies is het echte werk. Het heeft de juiste uitstraling, biedt antislip eigenschappen en gaat met goed onderhoud lang mee. Bij Bootvloeren.nl zijn deze platen op maat leverbaar. Je dient dan een mal aan te leveren. Of als het recht toe rechtaan mag zijn voldoen de afmetingen. Toepassing; voor zowel binnen- als buitengebruik zoals een scheepsvloer, kuipbanken, zwembad, terras, balkon, tafels of de badkamervloer. Zoveel moois kent wel een prijs. Bij afname van 3m2 bedraagt deze € 460.- per m2. Grotere afnames komen met een lagere prijs.

Teak Gefineerde Vloerplaat

Met een kernplaat uit watervast verlijmde okoume multiplex heeft een teak gefineerde plaat dezelfde uitstraling als een massieve teak vloerplaat met het verschil dat deze alleen geschikt is voor binnen. De vloerplaat heeft een toplaag van teak edelfineer waarin een donkere of lichte houten bies is aangebracht. De platen zijn verkrijgbaar in diktes van 6 tot 18 mm met een afmeting van 2500×1250 mm. De prijs is in vergelijking met massief teak uiteraard heel anders. Per plaat is deze vloer vanaf €469.- verkrijgbaar, afhankelijk van de dikte.

antislip

Antislip

Een visueel aantrekkelijke antisliplaag voor aan dek. Het elastische materiaal vormt zich perfect naar de lijnen van de boot en is gemakkelijk om mee te werken. Bovendien is het dek afgedicht tegen water en vocht. Ook voor motor- en technische ruimtes is het een solide en veilige afwerking. De speciale oppervlaktestructuur geeft het materiaal de nodige slipweerstand en aangename loopeigenschappen. Beschikbaar in teak look grijs en bruin, met een donkere of lichte bies. Effen grijs is ook beschikbaar. Antislip is gemaakt van 100% PVC en is zout water, UV-, olie- en temperatuurbestendig. Het is eenvoudig te leggen en heeft een goede hechting op bijna alle droge, schone en gladde oppervlakken. De dikte is ca. 2 mm en komt vanaf 150cm brede rollen. De prijs per strekkende meter is €72,95

 kurk

Kurk

Milieuvriendelijk en duurzaam. Kurk deklatten of kant en klare panelen zijn gemaakt van het afval in het productieproces van kurkdoppen. Het wordt gemalen tot kleinere korrels, gemengd met een niet-toxisch harsbindmiddel en tot grote blokken gevormd. Daarna wordt het in een industriële oven gebakken. Een scherp mes, pen, liniaal, schuurmachine en eventueel een multitool is alles wat je nodig hebt om met kurkdelen een vloer of dek te leggen. Na het maken van de sjablonen is het een kwestie van snijden, licht schuren, het oppervlak reinigen en op zijn plaats lijmen. Op de boot kun je het kurk schrobben met water. Binnen is vegen of stofzuigen genoeg om het mooi te houden. Buiten zal kurk vervagen in de richting van een natuurlijke grijze kleur, net als teak.

bootvloeren nauticflor

NautikFlör Teak look laminaat

NautikFlör Teak look scheepsvloeren zijn gemaakt voor in een boot maar natuurlijk ook mooi voor een nautische look in de woonkamer, badkamer of slaapkamer. Door het kliksysteem is de vloer zeer gemakkelijk zelf te leggen en ben je snel klaar. Voorzien van een speciaal Hydroboard voor vocht- en rot bestendigheid. Ook heeft het een geluiddempende onderlaag. Het is alleen geschikt voor binnen gebruik, maar is wel 100% vochtbestendig. Afmeting per plank is 5,5 x 200 x 1235 mm.  

Nuteak Scheepsdek

Nuteak ziet eruit als teak, voelt als teak maar heeft betere eigenschappen en andere voordelen boven natuurlijk teak. Het vormt een goed alternatief voor een teakhouten scheepsdek.  De dekdelen kunnen op bijna elk oppervlak worden aangebracht zoals glasvezel, staal en hout. De easy care en natuurlijke uitstraling maken Nuteak zeer aantrekkelijk. Het vervaagt niet en is gemakkelijk schoon te maken. Vanwege de lange levensduur zorgt Nuteak voor vele jaren vaarplezier en blijft er uitzien als nieuw. Het dubbelboutsysteem met mes-en groefverbinding maakt van Nuteak een eenvoudig product om te leggen, ook wanneer je dat zelf wil doen.

Hoewel de naam anders doet vermoeden biedt Bootvloeren.nl naast een uitgebreide collectie vloeren nog meer producten voor wanden en plafonds. Ook alle materialen om te verlijmen, af te dichten tot aan het benodigde handgereedschap is te bestellen in de webwinkel van Bootvloeren.nl.

Voor meer informatie: www.bootvloeren.nl

Alle genoemde prijzen zijn een momentopname en aan verandering onderhevig, er kunnen geen rechten aan worden ontleend.