Cannes Yachting Festival

Niemand weet nog hoe watersportbeurzen er in het post-corona tijdperk uit komen te zien. Zeker is dat het Cannes Yachting Festival dit jaar door gaat en dat daar de laatste trends en de meest opvallende nieuwe boten te zien zullen zijn. Botentekoop is dit jaar aanwezig op deze beurs voor de ‘beau monde’.

Aan de Côte d’Azur is het goed toeven. Niet voor niets bezitten de gefortuneerden der aarde er een buitenhuis of een superjacht. De zon schijnt overvloedig, het landschap is aantrekkelijk en je vindt er een keur aan de allerbeste restaurants. De Franse zuidkust is in Cannes tevens het decor van een van de meest succesvolle botenbeurzen.

Theater

Het Cannes Yachting Festival is meer dan alleen een beurs, het is een theater waar je rondkijkt en wordt bekeken. Voor de exposanten is het van belang om potentiele botenkopers van dagjesmensen te kunnen onderscheiden. Op de steigers zie je opvallend veel vrouwelijk schoon, al dan niet aan de arm van ‘Berlusconi-achtige’ types met stapels bankbiljetten in hun broekzakken. In Cannes heerst een sfeertje waar mensen boten kopen om te laten zien dat ze succesvol zijn, ook bij de jetset horen. Het zorgt ervoor dat bootverkopers er alles aan doen om een goede eerste indruk te maken. De boten liggen er in een decor van palmbomen en de azuurblauwe Middellandse zee schitterend bij.

Bootverkopers doen er alles aan om een goede eerste indruk te maken.
Bootverkopers doen er alles aan om een goede eerste indruk te maken.

Praktisch

De beurs is altijd heel druk. Na de aanslagen in Nice geldt er een streng controlesysteem waarbij de inhoud van alle tassen wordt gecontroleerd. Dit jaar zal naar verwachting bij de toegang ook een controle op gezondheid worden gehouden. Dit leidt tot flinke wachttijden. Het is daarom verstandig om niet rond de begintijd van de beurs naast het Palais des Festivals te proberen in te checken. Wachttijden kunnen wel tot een uur oplopen.

Net als vorig jaar wordt de beurs in twee havens gehouden. Een snelle veerverbinding (navette maritime) zorgt voor transport over het water tussen de beide havens langs de Croisette van Cannes. Er gaat ook een gratis bus over de weg. De Vieux Port is het domein van de motorjachten, terwijl alle zeilboten en catamarans in de tegenover gelegen Port Canto te vinden zijn. Bijzonder van deze beurs is dat de steigers van de Vieux Port regelmatig open gaan om klanten met de boten te laten proefvaren. Ook na sluitingstijd vinden er veel proefvaarten op het ruime water voor de beurs plaats.

Cannes Yachting Festival is een veelzijdige internationale watersportbeurs.
Cannes Yachting Festival is een veelzijdige internationale watersportbeurs.

Veelzijdig

De laatste tien jaren is het Cannes Yachting Festival uitgegroeid tot een veelzijdige internationale watersportbeurs. Er komen exposanten uit bijna alle landen van de wereld. Ook vind je er veel Nederlandse botenbouwers uit het hogere segment. Merken als Wajer, Zeelander, Steeler, Eagle of Contest zijn er kind aan huis. Ook Nederlandse watersport toeleveranciers hebben een plek in een van de tentjes langs de kades gevonden. De laatste jaren vind je in Cannes ook veel Nederlandse tenders en andere populaire boottypes als kajuitsloepen en rib’s. Wie in Cannes exposeert, heeft net als op Boot Düsseldorf, goede kans opgemerkt te worden. Voor veel werven betekent succes op Cannes het begin van een internationale doorbraak.

Wereldprimeurs

Dit jaar vinden we op het Yachting Festival Nederlandse wereldprimeurs van onder andere Dutch Craft, Eagle, Lekker Boats, VanDutch, Vanquish, Van der Valk en Wajer. Ook de nieuwste Prestige X70 van Lengers en de nieuwe Venegy 37 van Prins van Oranje kun je op de beurs bewonderen. Grote internationale merken als Jeanneau, Beneteau, Hanse, Riva, Feretti, Axopar, Absolute, Azimut, Bluegame, Princess, Ranieri, SanLorenzo, Sessa, Sunseeker, Swan, XO en Wally komen ook met hun primeurs naar Cannes.

Het zal in deze tijd even wennen zijn om op de steigers de benodigde afstand te houden, maar zeker is dat dit de kooplust van het internationale publiek niet zal temperen, want de champagnekurken zullen naar verwachting regelmatig door de lucht vliegen. Er is voor de ‘beau monde’ namelijk bijna geen mooiere manier om het leven te vieren, dan met een nieuwe boot op het Cannes Yachting Festival.

Prestige X70

Over Cannes Yachting Festival

Toegang: €16, kinderen tot 12 jaar gratis
Openingstijden:
Van dinsdag 8 t/m zaterdag 11 september 2020 10-19 uur
Vrijdagavond 10 september open van 10-22 uur
Zondag 12 september van 10-18 uur

Botentekoop op Cannes

Botentekoop biedt naast de website www.botentekoop.nl ook een Nederlandse watersportmagazine. Dit wordt acht keer per jaar in een grote oplage op honderden plekken in de Benelux en op zowel nationale als internationale beurzen verspreid, zo ook in Cannes. In het gratis Botentekoop Magazine worden naast het omvangrijke aanbod ook onafhankelijke boottesten van de nieuwste modellen plezierboten, interessante vaarroutes en tips voor gebruik en onderhoud gepubliceerd.

De mensen achter Botentekoop vormen een afspiegeling van de Nederlandse watersportmarkt. Met een mix van ervarenheid en jeugdig elan, richt een dynamisch team zich vol enthousiasme op het optimaliseren van het contact tussen koper en verkoper.

Samen maken zij Botentekoop internationaal tot dé plek om de Nederlandse markt te leren kennen en waarderen. Het is hét platform waar kopers en verkopers op een effectieve manier met elkaar worden verbonden. Daarom zijn we natuurlijk ook te vinden op het Cannes Yachting Festival. Kom je ons bezoeken? Je vindt ons op stand QSP134.

Meer informatie: www.cannesyachtingfestival.com
Ga je naar Cannes Yachting Festival? Koop hier je tickets

Het zal in deze tijd even wennen zijn om op de steigers de benodigde afstand te houden.
Het zal in deze tijd even wennen zijn om op de steigers de benodigde afstand te houden.

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottestenvaarroutes of lees het laatste watersportnieuws.