Catrien en de Prins

Vier jaar geleden dobberden Peter en Yf met vrienden in een rubberboot over het Brielse Meer. Genietend van de rust, ruimte en vrijheid begon hun watersport-hart te kloppen. Ze kochten Catrien, maar deze ligt nu te koop bij Jachtmakelaardij 4Beaufort, waar ze ook hun lang gezochte Prins vonden. Wat is het verhaal achter Catrien en De Prins?

In 2017 werden Peter en Yf officieel watersporters met de aankoop van Catrien, een Klein Kruiser 1100 AK. “Een stevige dame, die haar naam eer aan deed. Vandaar ook dat we de naam behielden”, vertelt Peter. Het was meteen ook zo’n beetje het enige dat hetzelfde bleef aan Catrien. “We zochten namelijk een jacht dat we met een refit helemaal naar onze wens konden maken”, vult Yf haar man aan. “We wilden onze rechterhanden gebruiken.”

In 2017 werden Peter en Yf officieel watersporters met de aankoop van Catrien
In 2017 werden Peter en Yf officieel watersporters met de aankoop van Catrien.

Metamorfose voor Catrien

Met hulp van professionele installateurs en bedrijven onderging Catrien een metamorfose. Peter: “Het gas verdween en het zonnepaneel verscheen, ik denk dat we zo de revitalisatie het beste duiden. Waar het kon, staken we er zelf alle tijd en liefde in. En waar nodig hielpen professionals ons.” Daarna begon het grote genieten. “Vanaf het water zagen we Nederland van Zeeland tot Friesland. En elk jaar waren we present op de Wereldhavendagen.”

De prachtige herinneringen met het gezin en vrienden openden het watersport-hart nog verder. Ervaringen, die ook zorgden voor aanvullende wensen. “Een achteringang met meer toegangsruimte voor Yf, vanwege haar visuele handicap”, legt Peter uit. “Plus een jacht dat volledig inspeelt op mijn lengte van 2,00 meter.” En dan was er nog die wens voor dat fraaie Franse bed. “Daar was ik vooral van gecharmeerd”, lacht Yf.

Vanaf het water zagen we Nederland van Zeeland tot Friesland.
“Vanaf het water zagen we Nederland van Zeeland tot Friesland.”

Gevallen voor De Prins

Hun wensenlijstje bracht Peter en Yf in september 2019 naar Sneek. Yf: “Daar hoopten we bij Jelle Eveleens van Jachtmakelaardij 4Beaufort de opvolger van Catrien te vinden. Toen Jelle na de bezichtiging van het jacht met ons in gesprek ging, had hij al snel door dat we voor het verkeerde schip waren gekomen. Jelle nam ons mee naar De Prins, een Valk Kruiser Content. Ook dat jacht deed haar naam eer aan, want we vielen er als een blok voor.”

Peter en Yf vielen als een blok voor De Prins.
Peter en Yf vielen als een blok voor De Prins.

Er was alleen één probleem, het verstand. Yf: “De Prins lag ver boven ons budget…” De Valk Kruiser werd daarom uit het hoofd gezet, maar verdween maar niet uit het watersporthart. “Na een prachtige meivakantie op Catrien, keken we in het voorjaar van 2020 nog maar eens op de site van Jelle”, herinnert Peter zich. “Toen zagen we dat De Prins nog te koop stond en in prijs was gedaald. Nog steeds boven budget, maar wel reden om naar Sneek te rijden.”

Droomjacht voor verjaardag

De persoonlijke aanpak van Jelle was de sleutel tot een succesvolle bemiddeling. Peter: “Jelle onderhoudt heel goed contact met al zijn klanten, dus ook met de eigenaar van De Prins. Als watersporter begrijpt hij de emoties die bij het (ver)kopen van een jacht spelen. Zo heeft Jelle de partijen in alle openheid bij elkaar gebracht. Zo kon ik Yf in plaats van bloemen haar droomjacht als verjaardagscadeau geven.”

"Ik kon Yf in plaats van bloemen haar droomjacht als verjaardagscadeau geven.”
“Ik kon Yf in plaats van bloemen haar droomjacht als verjaardagscadeau geven.”

Midden in de zomer kwam de deal rond en werd De Prins omgedoopt tot Quality Time. “Omdat we dat ook op ons nieuwe jacht weer willen beleven”, aldus Yf. “En omdat het prima weergeeft hoe we de tijd en aandacht beleefden die Jelle voor ons had. Zo is hij na de aankoop meerdere keren met ons gaan proefvaren. Om te wennen aan een groter jacht met twee motoren. Het laat zien dat je bij Jelle als persoon centraal staat.”

Die aanpak beviel zo goed dat Jelle nu ook de verkoop van Catrien mag begeleiden. Peter: “We nemen met pijn in het hart afscheid van Catrien en willen dat ons stoer jacht een nieuwe eigenaar krijgt, die net zoveel liefde voor haar heeft als wij. Dankzij Jelle komt dat wel goed!”

Interieur van De Prins.

Voor meer informatie: 4beaufort.nl.

Vind jouw droomboot

Benieuwd welke boten er net als Catrien en De Prins te koop staan bij Jachtmakelaardij 4Beaufort? Bekijk hier het aanbod. Op zoek naar een nieuwe of gebruikte boot? Bekijk ons grote botenaanbod. Daar zit vast de boot van je dromen tussen. Natuurlijk kun je ook al onze boottesten bekijken, of het laatste watersportnieuws.