contest 59cs

Na de introductie van een wonderschone 55 voeter presenteert het Nederlandse Contest dit jaar een maat groter in dezelfde lijn. De Contest 59CS is een volbloed “performance bluewater adventure cruiser”, een mooie benaming voor een zeiljacht waar je veel kanten mee op kunt, al heb je met 2,73m diepgang op de Friese meren weinig te zoeken.

Naval architect Judel/Vrolijk & co is het gelukt om binnen de designtaal van Contest een hypermoderne cruiser te tekenen. De rechte boeg van de Contest 59CS geeft een lange waterlijn die samen met een makkelijk te hanteren zeilplan voor een goede performance zorgt. Het dekplan sluit aan op de bluewater eigenschappen. De dubbele stuurwielen geven een vrije doorloop naar het zwemplatform. Avontuur beleef je zodra je een code zero op de korte boegspriet zet.

Onderdeks

Interieurdesigners Wetzels, Brown & Partners zijn verantwoordelijk voor de cruising eigenschappen van de nieuwe Contest 59CS die onderdeks een ruim, strak en licht design heeft gekregen. De bouwkwaliteit en afwerking van Contest plaatsen de nieuwkomer in de top van haar klasse.

De Contest 59CS heeft onderdeks een ruim, strak en licht design gekregen.
De Contest 59CS heeft onderdeks een ruim, strak en licht design gekregen.

Al sinds 1959

Contest is een innovatieve werf die een lange weg heeft afgelegd sinds de allereerste gebouwde boot, de Olympische Flying Dutchman klasse en andere vroege wedstrijdjachten. De eerste kielboot volgde al snel in 1959, de Contest 25. Acht meter lang met slaapplaatsen voor vier. Dit waren de eerste jachten gemaakt van een nieuw bouwmateriaal, glasvezel versterkt polyester. Contest was hierin direct marktleider met driehonderd verkochte exemplaren. Meer over de werf lees je hier.

Meer informatie: www.contestyachts.com. Geïnteresseerd in een Contest maar nog niet toe aan een nieuwe? Neem een kijkje op Botentekoop.nl