Contest Yachts

Aan de rand van het IJsselmeer vind je een familiebedrijf van de derde generatie dat nu meer dan 55 jaar oud is. Contest Yachts heeft altijd veel aandacht besteed aan wat ze doen en wat ze bouwen. Met geloof in een goede reputatie wordt volgens de hoogste kwaliteitsstandaard gebouwd aan blue water zeiljachten en sinds kort ook aan 52ft motorboten in verschillende variaties.

Al sinds 1959

Contest is een innovatieve werf die een lange weg heeft afgelegd sinds de allereerste gebouwde boot, de Olympische Flying Dutchman klasse en andere vroege wedstrijdjachten. De eerste kielboot volgde al snel in 1959, de Contest 25. Acht meter lang met slaapplaatsen voor vier. Dit waren de eerste jachten gemaakt van een nieuw bouwmateriaal, glasvezel versterkt polyester. Contest was hierin direct marktleider met driehonderd verkochte exemplaren.

Familiebedrijf Contest Yachts

Contest YachtsDe grondlegger van Contest Yachts was Ed Conijn, gevolgd door zoon Fritz en tegenwoordig kleinzoon Arjen. Ed leidde het bedrijf tot 1970, Fritz tot 2003. Gedurende zijn eerste decennium zette hij een cruciale verandering in met een nieuwe bootlengte van 48 ft (15 m). Ook was elke nieuwe boot die vanaf dat moment de werf verliet Lloyd’s Register gecertificeerd, een primeur voor dit segment en een duidelijke indicatie in welke kwaliteit Contest Yachts boten bouwt. Met de derde generatie Arjen Conijn aan het roer, worden dezelfde principes toegepast en zowel groter als meer custom built geproduceerd. Met unieke bouwtechnieken en een aansprekende reputatie in zeer goed presterende bluewater cruisers behoort Contest Yachts vandaag tot de top van de markt.

Huidige range zeiljachten

De huidige range van Contest bestaat uit een achttal zeiljachten van 42 tot maar liefst 85ft. De kleinste, met een LOA van 12,85, is echter beslist geen instapper. Integendeel, op deze lengte is de uitstraling van een 60 voeter gerealiseerd in een tijdloos design. Deze vormgeving en de onberispelijke bouwkwaliteit geven Contest jachten dan ook een lange levensduur en een relatief hoge restwaarde mee. Het nieuwe vlaggenschip, de 85 voeter, is momenteel in aanbouw en wordt dit jaar te water gelaten. Dat op deze Contest alle superlatieven van toepassing zijn zal geen verbazing wekken.

Vijf modellen motorjachten

De lijn Contest motorjachten bestaat uit een vijftal modellen gebaseerd op een 52ft rompontwerp. Duidelijk zichtbaar is de hand van een zeiljachtenbouwer. Geen interieur waar een romp omheen is gebouwd maar zeewaardigheid en uitgekiende hydrodynamica kenmerken de jachten die op deze romp gebaseerd zijn.

Meer informatie: ContestYachts.com
Geïnteresseerd in een Contest maar nog niet toe aan een nieuwe? Neem een kijkje op Botentekoop.nl