Dagsailers

Dagsailers zijn hot. Klein maar o zo fijn. Mooie lijnen en voorzien van alle luxe en comfort of een flinke dosis sportiviteit. Daarbij zorgt het formaat voor weinig zorgen. Schoonmaken of poetsen van een kleinere boot gaat nu eenmaal sneller.

Ook in de haven zorgen dagsailers niet voor een dikke ligplaatsrekening. Een koopje is een kleiner zeiljacht echter niet, daar zijn de ontwikkelkosten te hoog voor. Interesse? Een vijftal om in overweging te nemen.

Swallow Boats BayRaider
Swallow Boats BayRaider

1. Swallow Boats BayRaider

Ideaal voor gezinnen of individuen die op zoek zijn naar iets stabiels en veiligs met de ballasttank vol of licht en snel met de tank leeg. Twee boten dus voor de prijs van één. De BayRaider is extreem veelzijdig. Niet alleen een stoer en snel, maar geschikt voor een breed scala aan omstandigheden.

LOA: 6.05 m
Meer informatie: www.swallowyachts.com

RS Sailing RS21
RS Sailing RS21

2. RS Sailing RS21

De RS21 speelt in op de behoefte aan een eenvoudige en betaalbare oplossing voor clubs en zeilscholen. Maar ook individuele kopers zullen zich aangesproken voelen. De boot zet clubracen om in ultieme prestaties. De boot is gebouwd van composiet, voor een groot gedeelte gerecycled materiaal.

LOA: 6.34 m
Meer informatie: www.rssailing.com

Beneteau First 24
Beneteau First 24

3. Beneteau First 24

De First 24, ontworpen door Sam Manuard, is een high-performance cruiser-racer met een moderne hard-chine romp. De tuigage is optimaal te trimmen en mag je gerust high-tech noemen. De boot presteert bijzonder goed in licht weer, pakt ook met meer wind lekker vlot op om gemakkelijk snelheden van 15 knopen te halen.

LOA: 7.21 m
Meer informatie: www.nova-yachting.nl

Corsair Marine Corsair 760
Corsair Marine Corsair 760

4. Corsair Marine Corsair 760

Een trailerbare trimaran die bedoeld is om trailerzeilen naar het volgende niveau te brengen. Afkomstig uit de populaire Corsair reeks heeft dit nieuwe model een radicaal ontwerp meegekregen. De 760 biedt zeilers meer comfort, prestaties en veiligheid dan enige ander trimaran in deze maat.

LOA: 7.21 m
Meer informatie: www.corsairmarine.com

Leonardo Yachts Eagle 38
Leonardo Yachts Eagle 38

5. Leonardo Yachts Eagle 38

Ontworpen in nauwe samenwerking met Hoek design. Compromisloos in schoonheid en elegantie. De 38 heeft klassieke lijnen gecombineerd met een modern onderwaterschip. De cockpit biedt comfortabel plaats aan zes personen maar de Eagle 38 kan single handed worden gevaren.

LOA: 11.80 m
Meer informatie: www.leonardoyachts.com

Aanbod zeilboten

Op zoek naar een zeilboot? We hebben een groot aanbod voor je klaarstaan. Bekijk hier welke zeilboten te koop staan. Nog meer watersportnieuws vind je hier.