damarin 732 cabin

Persbericht

Tijdens de HISWA te water 2019 kun je bij Damarin Jachtbouw hun allernieuwste model, de Damarin 732 Cabin, bewonderen. De Goudse werf bestaat bijna 25 jaar en bouwt sinds de oprichting klassiek gelijnde en ambachtelijk gebouwde sloepen.

In 2013 is introduceerde de werf de Damarin 732, een moderne tender die samen met Studio Delta ontwikkeld is. Dit bleek een gouden greep voor de werf. Nu, 6 jaar later, heeft Damarin een Cabin-versie ontwikkeld, de Damarin 732 Cabin. In deze lengtemaat zijn er nauwelijks kajuitboten op de markt en zeker als tender. Een maand voor de HISWA te water zal bouwnummer 1 te water gaan.

De kajuit

De kajuit heeft een fraaie belijning en is mooi laag zodat er ook voor goed overheen gekeken kan worden. De flush verlijmde ruiten passen helemaal in deze tijd. De kajuitingang is maar liefst 1,50 mtr. breed waardoor de kuip en kajuit ruimte een geheel vormen. Toch is deze afsluitbaar en volledig vervaardigd van acrylaat. Dit resultaat in een panoramaview wanneer men binnen zit. De ruime afsluitbare toilet is slim ingebouwd voorin in de punt. Dankzij de schuifdeuren kan je altijd gemakkelijk naar het toilet, ook als de slaapplaats met vulstukken dicht ligt.

Stuurpositie bovenop motorkist

Standaard staat de stuurstand achterin maar op dit eerste model is op wens van de klant de stuurpositie bovenop de motorkist geplaatst. Het beursmodel is voorzien van een 80 pk Yanmar CR dieselmotor en halt hiermee ruim 30 km per uur. Damarin heeft altijd slimme oplossingen zo ook voor de bereikbaarheid van de motor; een gedeelte van de vloer scharniert mee met de motorkist.

De wasbak, koelkast en kooktoestel zijn onzichtbaar weggewerkt en er zitten tal van slimme opbergruimtes in de boot. Het is zelfs mogelijk om onder de kuipbanken 2 slaapplaatsen te maken in feite heb je dus een achterkajuit zonder dat je dit van buiten ziet. Door de compacte afmetingen is de boot ook nog eens goed trailerbaar.

Technische gegevens

Afmetingen: 7.32 x 2.55 x 0.60 m.
Doorvaarthoogte: 1.40 m.
Gewicht: 1600 kg
Standaardmotor: Vetus 27 pk diesel
Prijs: € 65.500,-

Aanbod Damarin

Op zoek naar een Damarin? Bekijk hier het huidige aanbod