Langweerder Sloepen
Langweerder Sloepen

Al heel veel Nederlanders hebben het sloepvaren ontdekt. En sinds de coronacrisis is de vraag naar deze boten fors toegenomen. Verkopers van sloepen moeten elke week wel een paar keer nee verkopen aan mensen die op zoek zijn naar een dergelijk vaartuig. En ook op onze website zien we al maanden dat sloepen een veel gezocht type boot zijn.

De markt voor sloepen is nooit echt slecht geweest, maar sinds de coronacrisis zijn de prijzen ook nog eens sterk gestegen. Er zijn zelfs schippers in spe die tegen elkaar op willen bieden, zoals dat ook in de huidige huizenmarkt het geval is. Waar een gemiddelde sloep als een Maril 730 uit 2007 begin dit jaar nog zo’n € 20.000,- euro moest opbrengen, wordt hier inmiddels zo’n € 5000,- meer voor gevraagd. Het is echter moeilijk om aan de gestegen vraag te voldoen omdat er ook minder boten binnen komen. Wanneer je als handelaar aan het begin van het jaar veel sloepen op voorraad had staan, dan kun je nu een behoorlijke winst maken. Maar op dit moment moeten handelaren ook meer voor de inkoop betalen, dus blijft de marge ongeveer gelijk.

Sublieme_stekkersloep
In mei testten we de E-sloep 690, een sublieme stekkersloep

Betaalbare gezinsboten

Met name de betaalbare gezinsboten worden vlot verkocht. Zelfs houten sloepen. Die zijn iets goedkoper omdat ze meer onderhoud nodig hebben. Hierdoor staan ze vaak langer te koop, zo’n vier jaar soms. Maar ook deze sloepen worden nu sneller verkocht. Men houdt er wel rekening mee dat het aanbod weer toeneemt zodra de coronacrisis voorbij is en mensen weer makkelijker naar het buitenland met vakantie gaan. Dat kan echter nog wel even duren.

Op zoek naar een sloep? Bekijk het huidige aanbod sloepen.
Of lees nog meer watersportnieuws.