hondvriendelijk

Ga jij het liefst ter water met je trouwe viervoeter? Dan is er goed nieuws! Want er is dit jaar een award uitgereikt voor de leukste jachthaven voor honden.

Één op de drie boten heeft één of meer honden aan boord. Natuurlijk is dit harstikke leuk en gezellig om het varen met je favoriete viervoeter te mogen delen. Maar niet alle jachthavens zijn even hond vriendelijk.

De verkiezing

Daarom organiseerde Trudie Rutten van HondenaanBoord.nl dit jaar voor de 3e keer, de ‘leukste jachthaven voor honden’ verkiezing. Het doel van deze Award is om jachthavens in Nederland te beoordelen op hond vriendelijkheid. Met deze beoordeling willen ze meer begrip creëren voor de varende hondeneigenaren.

Aan hondeneigenaren werd gevraagd om jachthavens te beoordelen op een aantal onderdelen:
-Veiligheid van de jachthaven en de aanwezige faciliteiten voor honden.
-Gastvrijheid van het personeel jegens honden en eigenaar.
-De uitlaat- wandel- en zwemmogelijkheden nabij de jachthaven en in de omgeving.

Door middel van het beoordelingsformulier worden jachthavens genomineerd. Uit al deze nominaties is dan ook een top 10 best scorende jachthavens samengesteld. Dit jaar hebben maar liefst 354 mensen hun stem uitgebracht en daar is dan ook één duidelijke winner uit voortgekomen.

De winnaar van dit jaar WSV Giesbeek met een mooie 26%. Op de tweede plek kwam de Keverhaven met 20,1% en op de derde plek Jachthaven Hunzegat met 18,6%.

Uitslag van de leukste jachthaven awardVeel mensen waaronder hondeneigenaren, zijn ontzettend enthousiast over dit initiatief. En botentekoop is dat ook.

Meer lezen over jachthavens? Lees verder op onze website.