Altijd al willen weten hoe een dolfijn of een haai zich door het water beweegt? Pak dan je kans om dit te ervaren met de Seabreacher. Een krachtige 2-persoons motorboot die snelheden kan halen tot wel 110 kilometer per uur!

De Seabreacher is een enorme doorbraak in het recreatief varen. Dit innovatieve water ‘speeltje’ geeft je namelijk een compleet nieuwe sensatie in het water. Binnen 4 seconden zit je al boven de 100 kilometer per uur en schiet je als een kanonskogel door het water. Alsof je in een echte race zit tussen jager en prooi. Zoals een echt zeemonster duik je onder de zeespiegel en heb je de kracht om een sprong van wel 6 meter te maken.

3 modellen

Er zijn 3 modellen; Shark style X model, Killer Whale Y mode en de Dolphin style Z model. Elk van deze Seabreachers is een unieke creatie waarbij kopers kunnen kiezen uit een breed scala van individuele opties.

De organische lijnen geven een mooi gebeeldhouwd lichaam weer. Hierdoor krijgt het schip een unieke vorm wat je kan vergelijken met de combinatie van een zeezoogdier en een straaljager. De voorruit loop door tot aan de rug van de haai en de onderwaterzichtpoorten geven de piloot en passagier een ruim zicht. Zo krijg je een goed zicht van alle hoeken van bijna 360 graden, terwijl je met adembenemende snelheid door het water vliegt.

Ingenieus ontwerp

De Seabreacher is bedoeld om alleen kort onder het oppervlak te duiken. Meestal ga je niet lager dan anderhalve meter onder het water oppervlak. De Seabreacher heeft een speciale rugvin, dit is de luchtinlaat van de motor. De meeste bestuurders zijn ongeveer 5 à 10 seconden onder water en houden een deel van de rugvin boven water. Ervaren bestuurders van de Seabreacher kunnen langer onder water blijven voordat ze over het oppervlak lanceren. Wel heeft dit ingenieuze ontwerp een beveiliging, mocht je te diep onder water geraken. Dan zal de motor afslaan en springt de boot uit zichzelf weer terug boven het wateroppervlakte.

In Nederland zijn er momenteel twee aanbieders. Lengers Yachts en Smits Jachtmakelaardij. Zij bieden de Seabreacher model Z aan. Het bijzondere aan deze Seabreacher is het feit dat deze geen rugvin heeft, maar een intrekbare snorkel. Dit geeft de boot de mogelijkheid om op grote snelheid 360° om zijn as te draaien.

Er valt niet over te twisten, de Seabreacher is een super gaaf zeemonster.

Meer lezen over bijzondere schepen? Lees dan verder op onze blog!