Dockylift

Wanneer je geen zin hebt in geklieder met antifouling, je een polyester boot graag wenst te vrijwaren van osmose of opziet tegen de extra kosten van winterstalling, biedt Dockylift daar een betaalbare en goed te hanteren oplossing voor.

Dockylift is een in Zweden ontwikkeld systeem om een boot na gebruik uit het water te hijsen. Daar komt geen kraan of helling aan te pas. De bootlift past op de ligplaats en valt vooral op door gebruiksgemak.

Dockylift

Dockylift werkt op de hand

Er zijn wel meer hijssystemen verkrijgbaar maar die werken meestal met een elektrische of hydraulische lier aangezien het ophijsen van een boot toch behoorlijk wat inspanning vereist. Bij Dockylift is dat niet het geval. In plaats van het gewicht van de boot te lieren trekt dit systeem een aantal drijflichamen onder de boot die vervolgens conform de natuurwetten de boot boven de waterlijn brengen. Dat vergt maar weinig spierkracht waardoor een handlier volstaat. Het scheelt de kosten van hydrauliek en is een uitkomst wanneer er geen stroomaansluiting voorhanden is.

Dockylift

Dockylift is een nieuw product en op dit moment geschikt voor motorboten tot 2000kg. Een V vormige romp is geen probleem maar voor een vaste kiel moet nog een oplossing komen. Zeilboten met een ophaalbare kiel passen er wel in. De werking is verder supersimpel. Vaar je box in, stap aan wal en draai net zolang aan de lier tot de boot zich boven water bevindt. Het systeem is vorstbestendig dus ook in de winter het behoud van je boot zonder het ingewikkelde van winterstalling op de wal.

Meer informatie: www.dockylift.com

Op zoek naar een boot die met dit systeem goed te hijsen is? Kijk dan op BotenteKoop.nl