dutchcraft 56

De meeste trawlerjachten hebben een zeewaardige insteek, die in de loop der jaren is doorontwikkeld en verder verfijnd. Comfort en afwerking worden daarmee toegevoegd aan het erfgoed van werkboten en vissersschepen. Maar wat er gebeurt als je helemaal opnieuw gaat ontwerpen, laat de Dutchcraft 56 zien.

De DutchCraft 56 is een van de meest praktische jachten die momenteel in de markt zijn. Zitplaatsen voor grote gezelschappen en royale verticale beglazing bepalen het open concept van de boot. Het uiterlijk wordt bepaald door de omgekeerde zeeglijn die vrij scherp naar het achtersteven valt. De bovenbouw heeft daarentegen een strakke lijn met een onopvallende flybridge. Dit zorgt nog steeds voor een goed zicht vanuit de salon en beperkt de doorvaarthoogte. Waar je zonnekussens en stoelen zou verwachten, is het achterdek een open ruimte die kan worden uitgerust voor divers gebruik. Je kunt alles voor de vissers inrichten of een duikladder plaatsen voor wie aan boord niets te zoeken heeft.

Een kraan is ook mogelijk, handig om een kleine auto aan boord te tillen. Die past er zelfs ook. Als aandrijving is er de keuze tussen Volvo IPS600- tot IPS950- aandrijvingen of John Deere-diesels in combinatie met waterjets. Afhankelijk van het motorpakket is de topsnelheid rond de 40 knopen. De standaard brandstoftank levert bij een snelheid van 7 knopen een bereik van 840 zeemijl op.

Meer informatie: www.dutchcraft.com

Groot aanbod boten

Ben je op zoek naar een nieuwe of gebruikte boot? Bekijk eens het grote aanbod boten op Botentekoop.nl. Of lees hier het laatste watersportnieuws.