Carapace

De ‘Carapace’ is een futuristisch speeltje voor miljardairs. Een luxejacht die zich kan transformeren tot een heuse duikboot. Ideaal voor de smokkelroute van een drugskartel of voor degene die gewoon wat privacy en rust zoekt. Wie hier nu echt gebruik van zal gaan maken weten we nog niet, wel doet het sterk denken aan een James Bond-film.

Futuristisch concept

Het gaat hier natuurlijk om een concept. Het schip moet nog gebouwd gaan worden. Het idee is ontwikkeld door de Italiaanse naval-architect Elena Nappi. Zij werkt voor scheepsbouwer Fincantier en streeft naar een nieuwe generatie superjachten. Zo is de Carapace dan ook ontstaan. Dit vaartuig van de toekomst is ook nog eens ontworpen als een milieu bewuste hybride.

Het schip is voorzien van alle gemakken die een superjacht kenmerken. Aan boord is er ruimte voor een zwembad op het bovendek. Binnen vind je een spa, fitnessruimte, VIP-cabines en een spectaculaire lounge. Deze is ontworpen om rond te kijken in de wondere onderwaterwereld. De boot zal verder 10 dagen zonder onderbrekingen onder water kunnen blijven op een diepte van maar liefst 300 meter onder de zeespiegel.

Het ontwerp concept van de Carapace

Doelstelling

Op een bijzonder jacht als deze gaat het natuurlijk vooral om de beleving aan boord. De gezelligheid en het comfort van een superjacht in combinatie met het avontuurlijke van een onderzeeër. Nappi geeft aan dat ze vooral diplomaten en zakenmensen verwacht die hiervan gebruik willen gaan maken. Daar valt iets voor te zeggen. Voor gevoelige zakelijke besprekingen biedt de onderwaterwereld alle privacy.

Ontwerpster Nappi rekent zich echter niet rijk. We hoeven niet te verwachten dat er volgend jaar al een Carapace te water gaat. Vergelijk dit ontwerp met een elektrische auto. Het concept van elektrische auto’s bestond al heel lang, echter is er nu pas iets van een doorbraak. Zo zal het volgens haar dan ook gaan met het concept van de Carapace.

Een onmogelijk ontwerp is het niet. Maar we moeten wel wachten op iemand die genoeg geld heeft om dit toekomstbestendige schip werkelijk te laten bouwen.

Meer lezen over speciale jachten? Kijk dan op onze Blog!