seaxplorer

Op 31 oktober verscheen de eerste SeaXplorer uit de bouwhal van Damen Shipyards. Een opmaat naar het moment waarop het op maat ontworpen expeditiejacht begin 2020 aan haar eigenaren wordt overgedragen.

De 62-meter SeaXplorer is een custom ontwerp waarvan de maritieme architectuur gedaan is door het eigen ontwerpteam van Damen. Het exterieur is door Azure Yacht Design ontworpen. De eigenaren selecteerden vervolgens Carlo Torre van Monaco Yacht Temptation om het interieurontwerp te maken en het technische team van Fraser om de bouw te begeleiden.

seaxplorer

IJsbestendig

Het Polar Class-jacht heeft faciliteiten voor 30 dagen zelfvoorziening, een volwaardig helideck met hangar plus twee grote teder garages. De stroomvoorziening bestaat uit een Siemens BlueDrive-systeem. Drie generatoren met een variabele snelheid en DC-bus. In combinatie met een elektrische voortstuwing heeft het jacht niet alleen een economische-, maar ook een milieuvriendelijke configuratie.

De bouw van de SeaXplorer vind plaats op de werf in Vlissingen Oost, op slechts enkele kilometers van de werf in Vlissingen Centrum, waar de Amels jachten worden voltooid.

seaxplorer

SeaXplorer Range

De DAMEN SeaXplorer line-up werd geïntroduceerd in 2015, een innovatieve crossover, gecreëerd door het SeaXplorer-ontwerpteam, het Damen Research Laboratory, Azure Yacht Design en EYOS Expeditions. De range bestaat inmiddels uit vijf ontwerpen van 55 tot 105m.

Superjacht eigenaren ontdekken steeds vaker de spectaculaire schoonheid van de poolgebieden. Bemanningen en eigenaars moeten zich echter wel bewust zijn van de veiligheidsrisico’s voor degenen aan boord en van de mogelijke milieuschade. Bovendien verhoogt de nieuwe Polar Code die van kracht is voor zowel nieuwe als bestaande schepen de minimumnormen voor veiligheid en milieubescherming.

seaxplorer

Veiligheid voor alles

De SeaXplorer is ’s werelds eerste privé-expeditiejacht dat is ontworpen om te voldoen aan de Polar Code categorie B van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO). Damen heeft de SeaXplorer ontwikkeld met niet alleen ijsversterking, maar ook als ijsbreker. Om de vaareigenschappen optimaal te houden is gekozen voor een dubbelwerkende romp. De boeg is ontworpen voor een goed zeewaardig gedrag, terwijl de achtersteven het ijsbrekende vermogen heeft.

seaxplorer

Maar het blijft natuurlijk wel een superyacht met alle luxe die daar bij hoort. De grootste SeaXplorer biedt plaats aan maximaal 30 gasten die zich in een overdaad aan comfort kunnen wentelen. Het interieur van de SeaXplorer komt dan ook overeen met het hoogste niveau van een Amels superjacht. Door de synergie tussen Damen en Amels heeft het SeaXplorer-team toegang tot de jarenlange ervaring van deze Nederlandse jachtbouwer waarmee de eigen visie van elke eigenaar geperfectioneerd gerealiseerd wordt.

Voor meer informatie: www.seaxplorer.nl

Op zoek naar een superyacht? Kijk dan eens op BotenteKoop.nl