Capelli - Empowered by Yamaha

Buitenboordmotorenfabrikant Yamaha heeft een groot aantal bootmerken aan zich gebonden. Onder de titel ’EmPowered by Yamaha’, geven veel merken aan, dat ze hun boten specifiek hebben voorbereid op aandrijving met een Yamaha-buitenboordmotor.

In het verleden raakten al veel producenten van boten overtuigd van de kwaliteit en het uitstekende service netwerk van de Japanse producent. Met de slogan ‘EmPowered by Yamaha’ worden deze kwaliteiten extra onderstreept.

Dock - Empowered by Yamaha
Dock – EmPowered by Yamaha

Distributie

Doordat het Europese distributiecentrum van Yamaha zich in Nederland bevindt, pal naast Schiphol, komen vrijwel alle bestelde onderdelen van de buitenboordmotoren al binnen 24 uur aan bij de Europese dealers. Als een onderdeel uit Japan moet komen is het binnen een werkweek ter plekke. Deze ultrasnelle distributie voorkomt vervelende wachttijden bij reparaties en onderhoud. Daarnaast behoren de Yamaha’s tot de sterkste en betrouwbaarste buitenboordmotoren ter wereld. Niet voor niets kiezen veel professionele schippers voor een Yamaha achter hun boot. In Nederland zijn veel boten van de KNRM en van particuliere reddingsdiensten uitgerust met zo’n betrouwbare motor aan de spiegel.

Jeanneau CC 9.0 WA - Empowered by Yamaha
Jeanneau CC 9.0 WA – EmPowered by Yamaha

Groeilijst

Het lijstje van boten die zijn uitgerust met -en ondersteund door – Yamaha groeit gestaag. Inmiddels zijn de boten van Buster, Yamarin, Finnmaster, Yamarin Cross, Jeanneau, Crescent, Linder, Yam, Pioner, Husky, Dock, G3, Revolt, Capelli & Waterdream al ‘EmPowered by Yamaha’. Dat houdt niet alleen in dat ze bij de marketing activiteiten door het Japanse merk worden ondersteund, maar ook dat ze zijn voorbereid op een Yamaha buitenboordmotor. In het verleden werden elk jaar proefvaardagen georganiseerd, waarop consumenten de kans krijgen om kosteloos kennis te maken met de verschillende bootpartners en Yamaha buitenboordmotoren. Helaas is dat dit jaar vanwege de corona beperkingen niet mogelijk. Zoals aan de bovenstaande opsomming te zien is, gaat het om een scala aan heel verschillende boottypes.

Husky - Empowered by Yamaha
Husky – EmPowered by Yamaha

Kwaliteit

Zo zijn Linder, Buster, Husky en Yamarin Cross gespecialiseerd in snel-varende aluminium boten van Scandinavische kwaliteit. De Finse bedrijven Yamarin en Finnmaster, bouwen net als het Franse Jeanneau, snelle polyester sport- en visboten. Uit Nederland komen de merken Dock, G3 en Waterdream. Zij zijn experts in het bouwen van snelle, sterke aluminium boten. Dock en G3 produceren vooral werkboten met een vlakke bodem, die ook in trek zijn bij vissers en andere watersporters. Waterdream, het merk van Prins Bernhard jr. maakt snel-varende aluminium sloepen met een Yamaha in de bun.

Finnmaster - EmPowered by Yamaha
Finnmaster – EmPowered by Yamaha

Het Zweedse Crescent was overigens de eerste die voor aandrijving van een sloep een Yamaha in de bun koos. Tot op de dag van vandaag doet dit Zweedse merk dat nog altijd. Ook voor watersporters met beperkte budgetten zijn er mooie merken. Pioner heeft een lijn aan onverwoestbare PE boten en Yam is gespecialiseerd in kleine opblaasboten. In 2020 is het YAM gamma geheel vernieuwd. Aan de andere kant van het spectrum zijn ook de Italiaanse Rib’s van topmerk Capelli en de Nederlandse supersnelle Revolt Rib’s ‘EmPowered by Yamaha.

Onbezorgd

Wie investeert in een Yamaha, koopt meer dan alleen een brok technologie. Je wordt deel van een merk dat onbezorgd plezier in techniek voorop stelt.

Meer weten? www.yamaha-motor.eu

Snelle boten

Op zoek naar een boot waarmee je vol gas het water over kunt? Op Botentekoop.nl kun je kiezen uit een groot aanbod speedboten en sportboten. Ook kun je het aanbod in buitenboordmotoren bekijken. Of lees je liever meer artikelen over snel varen?