ERYD 32

Made in Italy staat in dit geval voor een extreem sportief en elegant design. De prestaties liggen op een hoog niveau en behoren tot de beste in deze klasse. De ERYD 32 XSM, een speciale versie van de gewone ERYD 32 is uitgerust met foils. Die maken van de EYRD echter geen wankele racemachine waar je de handen aan vol hebt.

De foils onder de ERYD 32 genereren wel lift maar zorgen ook voor laterale weerstand. De romp komt daardoor niet uit het water maar snijdt er als een speer doorheen. Ingetrokken vormen de foils zich naar de contouren van het onderwaterschip en neemt het in de cabine geen ruimte in beslag.

Deze ERYD is standaard van polyester met een schuimkern gebouwd, maar in carbon is ook mogelijk. De boot is voorzien van dubbele roeren met optioneel evenzoveel stuurwielen. De vinkiel is uit composiet met een lood gevulde bulb. In de raceversie steekt deze 2,1m. Er zit een Lombardini diesel in en je hebt een cabine waar in ieder geval de bagage droog blijft gedurende een spectaculair dagtochtje.

Meer informatie: www.eryd.com

Op zoek naar een zeilboot? Bekijk eens ons grote aanbod. Of lees eerst het laatste watersportnieuws.