Kwaliteit zwemwater

Als we op verschillende nieuwsberichten afgaan, krijgen we een warme zomer in Nederland. Ideaal voor alle watersportliefhebbers. Toch is het goed om regelmatig kwaliteit van het zwemwater in de gaten te houden. Op dit moment is dat trouwens bijna overal goed in orde.

Hoe lekker is een verfrissende duik! Zeker als de temperaturen boven de 25 graden zijn, wat de komende zomer regelmatig zal gaan gebeuren. Als je al weet dat je ergens in Nederland wilt gaan zwemmen of watersporten, is het belangrijk om eerst even te checken wat de kwaliteit van het zwemwater is.

Bekijk de kaart

Dat kan erg makkelijk via de kaart op Zwemwater.nl. Daar zie je de kwaliteit van 770 aangewezen zwemwaterlocaties waar volgens specifieke kwaliteitseisen wordt gecontroleerd. Deze locaties worden minstens 1 keer per maand gecontroleerd tijdens het badseizoen, dat loopt van 1 mei tot 1 oktober. Het meetpunt ligt op de plaats waar de meeste zwemmers worden verwacht óf waar het risico op verontreiniging het grootst is. Handig dus om eerst even hier te kijken, voor je het water in duikt.

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een boot waar je deze zomer veel plezier mee kunt gaan maken? Op onze website heb je keuze uit een groot aanbod boten. Ook kun je nog meer watersportnieuws lezen of een aantal boottesten bekijken.