Boot van het jaar

De Jury van de Boot van het Jaar verkiezing heeft unaniem besloten Evert Stel de Boot van het Jaar Oeuvreprijs 2020 toe te kennen. De oeuvreprijs is bedoeld voor een Nederlandse persoon die zich langere tijd op bijzondere wijze voor de Nederlandse watersport (Jachtbouw, productontwikkeling, infrastructuur, media, havens of overheid) verdienstelijk heeft gemaakt en daar niet eerder voor is gelauwerd.

De Jury, bestaande uit watersportjournalisten, aangevuld met specialisten en organisatoren van de Hiswa te water gaf de volgende motivering: Evert Stel heeft met No-Limits een lijn schepen gemaakt, die uitblinkt in vaareigenschappen, zeewaardigheid en aandrijving, extra opvallend met de grote tubes rondom. Ontwerpen van Evert varen over de hele wereld. Daarmee heeft hij zeewaardigheid een nieuwe definitie gegeven.

Stichting Vaarwens

Daarnaast is Evert de oprichter van de Stichting Vaarwens. Samen met zijn partner Inge de Graaf heeft hij in 2007 dit fantastische initiatief opgezet, waarmee ernstig zieke mensen kunnen genieten van een onvergetelijke dag op het water. Oorspronkelijk werden de vaartochten uitgevoerd op de Meander V, het woonhuis van Evert en Inge. Sinds enige tijd is de Ms. Vaarwens, een nieuw, speciaal voor de Stichting ontworpen schip in de vaart.  

In de bouw van de Ms. Vaarwens zijn alle ideeën van Evert, vanuit zijn lange carrière als scheepsbouwer en meer dan 700 tochten voor de stichting Vaarwens toegepast. Dat resulteerde in een uniek schip, vol met handige details en een optimale functionaliteit, waardoor nog meer gasten van Vaarwens een onvergetelijke dag kunnen ervaren.

Jury

Andre Kuijt, AK Maritiem: specialist elektro aandrijving
Epco Ongering, Media: Botentekoop
Valerie Sambrink: Media YachtFocus
Eric van Staten: Media Watersport-TV
Yvonne Zwaan: Media, Roskam Media
Alfred Boer, Media: Varen, Nautique
Paul Van den Keybus: Media, Varen
Inge Pont, Media: Daemes & Heeren
Peter Bosgraaf: Jachtarchitect
Alex Hoeve: secretaris, Hiswa te Water
Arjen Rahusen (jury voorzitter): directeur Hiswa te Water

Benieuwd naar alle prijzen van Boot van het Jaar? Lees hier dan verder. Je kunt nu ook de digitale beurs van de Hiswa te Water bekijken.
Zelf op zoek naar een eigen boot? Zie ons gehele aanbod hier.