Habbeké Shipyard

Habbeké Shipyard is voor de watersport een bijzondere werf. Zonder marketing heeft het bedrijf al de handen vol, vandaar dat je de naam weinig hoort of tegenkomt. De 1966 opgerichte Volendamse werf bouwt al sinds 1969 in aluminium. Naast een twintigtal reddingboten voor de KNRM maken ze allerhande snelle rescue boten en de laatste jaren ook crewtenders voor de zakelijke markt.

Sinds 2016 is de werf in Hoorn gevestigd en uitgebreid met een reparatie- en afbouwafdeling. Daar kun je nu hijsen en hellingen tot 15 ton zonder afspraak en is er een winterstalling vol faciliteiten, inclusief vijf procent KNRM donatie of korting voor KNRM leden. Dat Habbeké naast de fabricage van losse rompen, flying bridges, pilothouses, en kleine vissersboten, ook de recreatieve markt bedient, is minder bekend. De aluminiumspecialist bouwde boten voor respectabele ontwerpers als Sparkman & Stephens, Philip Rhodes, Bruce Farr, De Vries Lentsch, Alan Pape, en Dick Koopmans.

De laatste jaren gaat het om sloepen, een Puffin, derecreatieve ‘Closed Valentijn 2000 class’, een superyacht tender, een 48-voets zeiljacht, een 23 meter Colin Archer en RIB’s voor werk en plezier.

Meer informatie over Habbeké Shipyard: www.habbeke.nl

Groot aanbod

Op zoek naar een boot? Wij hebben een groot aanbod nieuwe en gebruikte boten in alle soorten en maten. Bekijk hier het huidige aanbod. Of bekijk nog meer watersport-tips.