Haines 400 Continental

Haines is een familiebedrijf dat sinds 1980 actief is in het bouwen van hoogwaardige ambachtelijke kwaliteitsjachten. Voor de Benelux en Duitsland is Smelne Yachtcenter de importeur geworden van Haines. Smelne introduceert op Boot Düsseldorf de de Haines 400 Continental, dit is de wereldpremière van dit jacht.

De Haines 400 Continental is één van de meest luxe en modern gelijnde schepen die de werf tot nog toe heeft gebouwd. Dit komt ook tot uitdrukking in het interieur waar wit leder is gecombineerd met notenhout. State of the art zijn ook de twee geïntegreerde trappen aan de spiegel die de zorgen voor een gemakkelijke toegang tot het zwemplateau.

Veel ruimte

De Haines 400 heeft eigenlijk twee eigenaars-hutten met een vrijstaand bed en veel opbergruimte. Verder is er in de boeg een ruime dinette tegenover een U-kombuis. In de salon een U-bank met daartegenover een zitbank op hetzelfde niveau en een geïntegreerde tv op de achterwand.

Haines 400 Continental

Een alleskunner

Op het achterdek is een fraaie, eventueel met teak afgewerkt, ruime U-zitbank aanwezig. De geïntegreerde stuurstand is voorzien van alle ter zake doende instrumenten. Een tweepersoons-stuurbank met beweegbare rugleuning zorgt voor panoramisch uitzicht. De Haines 400 Continental heeft prima vaareigenschappen en is daardoor voor vele vaargebieden de perfecte boot. Door de elektronische regeling van de Yanmar 8 cilinder motor kan er langzaam gevaren worden voor de betere manoeuvres in een krappe haven. Met een topsnelheid van zo rond de 17 knopen is het schip ook geschikt voor kustwater en riviergebieden. Een alleskunner dus.

Haines 400 Continental
Technische gegevens Haines 400 Continental

Lengte over alles: 12,20 m
Breedte: 4,06 m
Diepgang: 1,06 m
Kruiphoogte: 3,40 m
Rompvorm: knikspant
Bouwmateriaal: polyester
Inhoud roestvast stalen tanks: 350 l diesel, 450 l water, 2 x 200 l vuilwater
Aantal hutten: 2
Aantal slaapplaatsen: 4
CE-categorie B
Motorisering Yanmar 8 cilinder 370 pk.

Meer informatie vind je op www.smelne.nl
Benieuwd naar het huidige aanbod van Smelne? Klik hier om het aanbod te bekijken