Dutch Yachting Weekend

Tijdens het Dutch Yachting Weekend van 4 t/m 6 september zal de nautische groothandel On Deck aanwezig zijn met verschillende modellen Harken lieren. Deze zullen werkend op een display komen te staan waarbij naar hartenlust gelierd kan worden en allerlei vragen kunnen worden gesteld.

Harken

Zo neemt On Deck onder andere de CL1200 intrekbare kaapstander lier mee naar het Dutch Yachting Weekend. Deze in 2019 geïntroduceerde lier heeft 50% minder inbouwdiepte en is zo’n 65% lichter dan vergelijkbare lieren. Door de kleinere inbouwmaat is de CLR breder inzetbaar en makkelijker toe te passen op schepen. De range beschikbare van Harken lieren is geschikt voor schepen van 45 tot 250 ft.

Lieren van Harken.

Marlow

Naast de verschillende Harken producten neemt On deck ook de lijnen van Marlow mee. Deze Engelse touw fabrikant produceert al jaren vernieuwende producten. Zo heeft kortgeleden biobased Dyneema® haar intrede gedaan. Met een vernieuwd productieproces is het mogelijk om dezelfde lijnen te produceren met 80% minder CO2 uitstoot.

Naast lijnen met Dyneema® vezels maakt Marlow sinds kort ook landvasten met vezels gemaakt van 100% gerecycled plastic. Deze Blue Ocean landvasten hebben vergelijkbare eigenschappen t.o.v. klassieke polyester lijnen. Daarnaast zorgt een gesplitst oog in de landvast voor een behoud van 90% van de breeksterkte. Een splits is dus niet alleen mooi maar ook functioneel.

On deck neemt ook de lijnen van Marlow mee.
On deck neemt ook de lijnen van Marlow mee.

Dutch Yachting Weekend

Op vrijdag 4 tot en met zondag 6 september vindt in Medemblik het Dutch Yachting Weekend plaats. Door het wegvallen van de Hiswa te water in Lelystad heeft een aantal Nederlandse werven de koppen bij elkaar gestoken. Gezamenlijk organiseren zij een kleinschaliger evenement. Dit wordt gehouden bij Contest Yachts op de Overleek 5 in Medemblik. Contest Yachts, Saffier Yachts, Jachtwerf Heeg en AdmiralsTender meren hun modellen af aan de kade.

De aanwezige boten zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers. Naast de jachtbouwers zullen ook een aantal bekende toeleveranciers van onder andere navigatieapparatuur, zeilen, mast- en dekbeslag, assurantiën en stoffering zich presenteren. Deze toeleveranciers van A-merken presenteren zich daarvoor in een hal. Ook staan er lezingen en workshops op de agenda.

Registratie verplicht

Toegang tot het evenement is kosteloos. Maar in verband met de maatregelen rondom Covid-19 zijn bezoekers wel verplicht om zich te registreren. Dit kan bij de ingang van het Dutch Yachting Weekend-terrein.

Meer informatie: www.dutchyachtingweekend.nl en www.on-deck.nl

Groot aanbod boten

Nog op zoek naar een mooie boot? Je vindt je droomboot op Botentekoop.nl. Keuze uit een groot en gevarieerd aanbod. Liever eerst nog wat meer lezen? Bekijk onze boottestenvaarroutes of lees het laatste watersportnieuws.