Escale-a-Sete-2020

Vier historische schepen beginnen in een konvooi van vijf schepen de reis naar het maritiem festival ‘Escale à Sète’ in de mediterrane havenplaats Sète. Dit maritieme feest met honderden Tall Ships en historische schepen zal plaatsvinden van 7-13 april 2020.

De sleepboten ‘Brittania’, ‘Alberdina’, de Hasselteraak ‘Gerrigje’ en de luxe motor ‘Niets zonder Gods zegen’ hebben hun hun officiële vrachtbrieven in ontvangst genomen tijdens een feestelijke dag in Franse sferen.

De feestelijkheden in Sète vinden plaats met Pasen 2020, ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van het festival. De schepen zijn gevraagd door de Voies Navigables de France (VNF) om op te treden als ambassadeurs van de Franse kanalen en waterwegen. Met deze reis willen de deelnemers niet alleen de historische waarde van het bedrijfsvaartuig vieren, maar ook die van het dichte netwerk van de eeuwenoude kanalen dat Frankrijk en Europa tot op de dag van vandaag nog altijd verbindt. Het konvooi neemt onder andere tulpenbollen, gedroogde mestkorrels, Rotterdams bier, hagelslag en pepernoten mee om de feestelijkheden in Sète een Nederlands tintje geven.

Meer informatie op www.maritiemmuseum.nl

Op zoek?

Ben je op zoek naar een nieuwe boot? Of je nu op zoek bent naar een sloep, een motorjacht of een speedboot: in ons ruime aanbod vind je vast wat je zoekt. Bekijk hier het aanbod