hiswa

Na 65 HISWA Amsterdam Boat Show edities, komt er een einde aan de bekende watersportbeurs. Deze gaat gedwongen met pensioen. De RAI Amsterdam heeft dit nieuws nog niet bevestigd, maar de directeur van marketing & digital heeft aangekondigd hier volgende week meer over te communiceren.

De beurs begon dit jaar veelbelovend met een keur aan festiviteiten voor het 65ste jaar dat de show bestaat. Helaas werd na twee dagen de beurs gestaakt wegens de uitbraak van het corona-virus.

Uit informatie vanuit Watersport-TV blijkt dat de RAI Amsterdam een dezer dagen de exposanten zal informeren over het definitief stoppen van de HISWA Amsterdam Boat Show.

Het genomen besluit is voor veel mensen geen verassing. De bezoekersaantallen stonden de afgelopen jaren onder druk. Ook al werden er veel pogingen gedaan om weer wind in de zeilen te krijgen, het was niet genoeg om de beurs in stand te houden.

Er werd een tijdlang gespeculeerd over een eventuele samenwerking tussen de twee grootste Nederlandse watersport-beurzen, HISWA Amsterdam Boat Show, (vaak de droge Hiswa genoemd), en HISWA te water. De wens om tot één gecombineerd evenement te komen kwam vooral van de exposanten en deze is dus nooit uitgekomen.

Nu de HISWA Amsterdam Boat Show definitief niet doorgaat, resteren nog maar twee watersport-beurzen in Nederland. Boot Holland en de HISWA te water. Door de uitbraak van het corona-virus gaat de Hiswa te water dit jaar niet door. Als alternatief wil de organisatie samen met meerdere mediapartners een virtuele botenbeurs organiseren.

Bron: Watersport-TV

Meer nieuws lezen? Kijk dan verder op ons blog.
Op zoek naar een boot? Bekijk ons gehele aanbod op Botentekoop.nl