HISWA Rai

Voel jij je wel thuis op het water? Dan kijk je vast uit naar het voorjaar: de start van het watersportseizoen. Om alvast helemaal in de stemming te komen is er begin maart de HISWA Rai.  Van 6 t/m 10 maart kun je veel waterportplezier beleven bij dit grootste watersportevenement van Nederland.

En groot is het zeker. Met een oppervlakte van 50.000m2 weet je zeker dat je er honderden prachtige boten kunt gaan bewonderen. Nieuw dit jaar is de zeil- en motorbootsteiger met o.a. de Luna 37, Saga, Hanse, Bavaria, Skilsø 39 Panorama, Saffier SE 37 Lounge, Beneteau Trawler 35 Fly, Sargo 31. En natuurlijk kun je er voor iedere boot of watersport terecht voor advies, onderdelen, accessoires, primeurs en handige gadgets.

HISWA Rai

Uitgebreid programma

Zorgvuldig werd een uitgebreid programma samengesteld, met demonstraties, workshops en presentaties. Voor ieder wat wils, ook voor je kinderen. Zij kunnen een diversiteit aan (water)sporten uitproberen in de HISWA Sport Xperience. Dus of je nou jong, oud, beginner of ervaren bent: een bezoek aan de HISWA Rai zeker de moeite waard.

Primeurs en innovaties

De deelnemende bedrijven tonen tijdens de HISWA hun nieuwste modellen boten, waaronder de Korvet 8, Melges 14, Chris Craft en Rand Boats, maar ook handige gadgets en spullen. Het InnovationLAB is dé plek waar nieuwe ontwikkelingen, ideeën, nieuws en trends tastbaar worden. Startups in de watersport krijgen hier een podium en ook de nominaties voor HISWA Product van het Jaar en de HISWA Hebbeding verkiezing zijn er te bewonderen.

HISWA Shopping night

HISWA Shopping night

Naast uitgebreide informatie en oriëntatie kun je op de HISWA ook lekker winkelen. In het winkelcentrum HISWA Shop – dat bovendien een stuk groter is dan voorgaande jaren – vind je alle denkbare watersportspullen. Merken als Harken, Imhoff en Plastimo zijn ook weer van de partij. Op de HISWA Veiling gaan allerlei leuke producten onder de hamer. En nieuw dit jaar op de vrijdagavond: de HISWA Shopping Night. Een avond vol scherpe aanbiedingen en speciale shopping activiteiten!

Van alles te doen

Uiteraard is er ook weer een uitgebreid activiteitenprogramma samengesteld. Zo ligt de HISWA Haven vol met boten die uitnodigen tot uitproberen. Binnen is de Mainstage te vinden, het kloppend hart van de HISWA, waar inspirerende sprekers bijzondere of leerzame verhalen vertellen. Met o.a. tips voor koken aan boord, verhalen van Volvo Ocean Race zeiler Gerd-Jan Poortman en wereldreiziger Max van Keulen, een watersportkennisquiz en meer!

HISWA Rai

Voor de doe-het-zelvers is er het Demoplein, met praktische workshops over bootonderhoud. Het Veiligheidseiland biedt daarnaast alle informatie over veiligheid op en rond het water. En om bij te komen van dit alles kun je heerlijk eten bij Strandzuid, aan de RAI Haven, of bij BAUT, het unieke pop-up restaurant van de bekende Amsterdamse topchef Michiel van der Eerde.

Ook leuk: de HISWA Speed Xperience

Naast de nieuwste modellen speedboten die op de HISWA te bezichtigen zijn, kun je ook deelnemen aan de HISWA Speed Xperience. In HAL 2 kun je de nieuwste bootmodellen bewonderen en beleven, zoals de Ryds 438 BF en 488 Sport, Rand 24 Play en 28 Leisure en Chris Craft Launch 28 GT, en outboard motoren. Stap in de toffe VR Speed Xperience, waarmee je keihard in een speedboot kunt varen en de wind in je haren kunt voelen. Echter dit is enkel voor de echte snelheidsduivels! Met deze VR-experience ervaar jij hoe het is om met volle snelheid over het water te gaan. Stap in de boot, voel de wind in je gezicht en test je vaarskills. Durf jij het aan? Kom dan vooral even naar HAL 2 en ervaar deze snelheidsduivels! Meer informatie over de Speed Experience of andere activiteiten op de Hiswa Amsterdam Boat Show vind je hier

Kortom, een bezoek aan HISWA Rai 2019 is de perfecte voorbereiding op het nieuwe – of misschien wel jouw eerste – watersportseizoen!

Meer info en kaartverkoop via www.hiswarai.nl