Jachtbemiddeling Terherne Nautic

Het gras is gemaaid, de steigers van algen ontdaan en het kantoor heringericht. Jachtbemiddeling Terherne Nautic heeft een frisse wind laten waaien door de opstallen, waar eerder Jachtbemiddeling van der Veen was gevestigd. Na een korte periode waarin de locatie was verpacht, is de jacht- en verkoophaven met het illustere Kameleondorp als decor, sinds 1 mei jl. weer volop in bedrijf.

Jachtbemiddeling Terherne Nautic is een nieuwe onderneming, maar van een starter kun je niet spreken. Initiatiefnemer Henry Pieters neemt namelijk een schat aan ervaring in de jachtmakelaardij mee. De samenwerking die al jaren met Jachtbemiddeling Van Der Veen bestaat, verandert niets aan het goede wat hier altijd heeft plaatsgevonden.

Het aanbod, de in- en verkoopwijze en de service vormen een aantrekkelijke combinatie voor wie in de markt is om een A-kwaliteit motorjacht tot een meter of 20 te kopen of aan te bieden. Henry kent op dit gebied iedere klap van de zweep waarmee het verkoopproces op een professionele en prettige wijze wordt afgerond. Alle jachten in de verkoop zijn standaard voorzien van een keuringsrapport dat door een onafhankelijke scheepsexpert is opgemaakt. Gebreken worden eerst verholpen en ingeruilde opknappers vind je niet in het aanbod. Daar zijn weer andere bedrijven in gespecialiseerd.

Overdekte verkoophaven

Jachtbemiddeling Terherne Nautic heeft een verrassing in petto. Op het eerste gezicht is er een mooi kantoor en een verkoophaven met alle faciliteiten. Achter de kantoren echter, is een grote loods waarin ongeveer 40 jachten een ligplaats in hun natuurlijke omgeving hebben. Deze natte botenloods biedt grote voordelen voor zowel de aanbieder als de klant. De schepen blijven schoon, droog en daarmee prettig toegankelijk voor een mogelijke nieuwe eigenaar. Bij slecht weer kun je een boot bovendien een stuk prettiger bezichtigen met een dak boven je hoofd.

Marina de Horne

De buitenhaven van Terherne Nautic biedt plaats aan schepen in de verkoop, aan vaste ligplaatsen en aan een tiental passanten. In het seizoen zijn deze plekken snel bezet. Tussen Grouw en Sneek aan het Prinses Margrietkanaal is de buitenhaven een aantrekkelijke aanlegplaats. Aan het Sneekermeer is op loopafstand een strandcamping met alle bijbehorende voorzieningen. De haven zelf biedt uiteraard alle faciliteiten die je op een hedendaagse marina vindt. Opvallend is het tankstation waar je GTL kunt tanken. Deze uit aardgas verkregen diesel is goed voor de motor en schoon voor het milieu. De uitstoot is veel minder schadelijk en het binnenwerk van de dieselmotor blijft schoner.

Het dorp Terherne biedt veel vertier voor liefhebbers van ‘de Kameleon’. De straatverlichting, de bestrating en het dorpsplein zijn weer in oude stijl gebracht. Zelfs de brug in het midden van het dorp kan weer worden opgehaald, zoals het in de tijd van Hielke en Sietse ging. De sfeer van de jaren ’50/’60 en de aanwezigheid van de bekende personages uit de boeken maken Terherne tot een echt Kameleondorp. Er is een boerderij, dat als bezoekerscentrum en museum dient. Bij de brug ligt een praam die door een stoere replica van de Kameleon boot door de sloten in de omgeving wordt voortgeduwd. Voor kinderen is een dagje bootshoppen in Terherne dus ook reuze interessant.

Meer informatie vind je op www.terhernenautic.nl

Benieuwd naar welke boten er nu te koop staan bij ? Bekijk hier het aanbod. Ook kun je onze boottesten natuurlijk bekijken, of het laatste watersportnieuws.