jachtwerf

Jachtwerf Pampus in Amsterdam bestaat al bijna 60 jaar. Het begon allemaal in op 1 april 1962 toen de heer J. Visser en zijn vrouw trotse eigenaren werden van Jachtwerf Pampus. Dit avontuur gingen zij niet alleen aan, maar samen met hun drie kinderen: Corrie, Jan en Marius.

Wat een droom had moeten zijn, veranderde na 1 jaar echter in een nachtmerrie. Er was een grote brand en die liet niets over van de jachtwerf, waar ook hun huis stond. Gelukkig kon de familie op tijd in veiligheid komen en werden ze een tijdje opgevangen in het Witte Huis op de dijk, toen nog van de familie Vermazen.

De meeste klanten van de werf wilden het bestaan van Pampus voorthelpen. Hulp kwam daarom van alle kanten en de familie kreeg een noodwoning. Nog een lichtpuntje was dat de meeste boten al in het water lagen en niet in vlammen waren opgegaan.

Heineken Brouwerij

De heer J. Visser en zijn vrouw besloten om een samenwerking aan te gaan met de Heineken Brouwerij. Dit zou hun redding zijn. De brouwerij zette een grote keet (kantine, kroeg, zuiphuis) neer met wat woonruimte aan de achterkant en aan de voorkant een groot terras. Zo kon de familie weer rustig hun bedrijf opbouwen. Hun café viel erg goed in de smaak en trok veel publiek aan. Dit gaf de mogelijkheid om een nieuwe loods te bouwen en iets verderop ook een nieuwe woonruimte.

Langzaam maar zeker begon de haven vol te liggen, wat het noodzakelijk maakte voor het familiebedrijf om nog meer ruimte te huren. Zo zouden zij ook grote schepen kwijt in hun haven.

Echt vakwerk naast buurtcafé

Naast een haven runnen, wilde de heer J. Visser meer. En handig als hij was, besloot hij de zogenaamde Pampus Kruiser te ontwerpen, deze werd gebouwd naar de wensen van de klanten met of zonder slaapkajuit.

Het café werd gerund door mevrouw Visser en haar zoon Marius. Dit bleek een groot succes. Bruisende avonden, gezelligheid zonder tijd, kortom: elke avond feest! In het weekend bleven zelfs mensen slapen op hun boot na een dansje en een drankje.

De familie traditie blijft voortbestaan

Waar sommige familiebedrijven wellicht moeite mee hebben, blijkt bij Jachtwerf Pampus niet het geval. Ook de volgende generatie blijft deel van het bedrijf. De kleindochter van de heer en mevrouw Visser runt nu de haven met haar man. Zij kochten in 2010 daar een ark en wonen daar met hun 2 kinderen. Als we naar de geschiedenis van de familie kijken, hopen we dat zij Jachtwerf Pampus door zullen zetten. Want een Amsterdam zonder Jachtwerf Pampus kan toch niet?

Wat biedt Jachtwerf Pampus allemaal?

Haven
De jachtwerf wordt gerund door Mariëlle en Patrick de Kanter en vader Marius Visser. Het is een echt familiebedrijf wat gezelligheid uitstraalt en waar met hart en ziel gewerkt wordt om het iedereen naar de zin te maken. Vanuit jachtwerf Pampus ben je met de boot zonder sluis zó in de binnenstad van Amsterdam! Of je vaart het Amsterdam-Rijnkanaal op, of bent in korte tijd op het Markermeer! En… de jachtwerf is 7 dagen per week geopend!

De ligplaatsen in het water zijn allemaal voorzien van een zijsteiger, wat het comfort natuurlijk aanzienlijk vergroot. Een mooie sanitaire ruimte is op de haven aanwezig. Toiletten, een ruime gelegenheid voor het wassen van handen of van wat vaat en een douche.

Zomer- én winterstalling
• Zomerstalling van april t/m september.
• Winterstalling van oktober t/m maart.

Inclusief bij de winterstalling:
• Het uitnemen en terug te water laten van je boot.
• Schoonspuiten met hoge druk van het onderwaterschip.
• Normaal gebruik van water en stroom.
• Milieuheffing.

Watersport winkel
Alles op het gebied van buitenleven en waterplezier. Van verf, coating of onderhoudsartikelen tot accessoires, zwemvesten en inrichting. Van verlichting, accu’s en pompen tot stickers, vlaggen en vaarkaarten.
Openingstijden:
7 dagen in de week open en je kunt gratis parkeren.
De winkel is van maandag tot en met zaterdag vanaf 09:30 uur tot 18:00 uur geopend.
Op zondag is de winkel geopend vanaf 10:30 uur tot 17:00 uur.

Vaarbewijs
Het Klein Vaarbewijs 1 halen moeilijk? Nee hoor! Niet met de cursussen van Vaarplezier. Want deze combineren theorie en praktijk (uniek in Nederland!), waardoor je zeer goed voorbereid aan het examen kunt meedoen. En dat resulteert in hoge slagingspercentages!

Alles over Jachtwerf Pampus lezen en wat deze te bieden heeft? Klik dan hier.
Nog ander nieuws omtrent boten en varen lezen? Lees hier verder.