Soorten verzekeringen

Je hebt besloten om je boot te verzekeren Een goed idee! Zo kun je voortaan zonder zorgen het water op. Nu nog kiezen welke soort verzekering je wilt: WA, WA met casco en/of een aanvullende verzekering. Welke soort bootverzekering past bij jou?

Eigenlijk komen de soorten bootverzekering die er zijn overeen met die van autoverzekeringen. Het verschil is dat een verzekering voor je auto wel verplicht is en voor je boot niet. Toch sluiten veel mensen wel een bootverzekering af.

WA bootverzekering

Met een WA bootverzekering gaat vooral om de schade die je bij anderen veroorzaakt. Vaar jij dus met je boot tegen het eigendom van een ander, dan vergoedt jouw verzekering de schade. Dit gaat om materiële schade en letselschade bij personen. Ook krijg je hulp en eventuele ondersteuning. De kosten van de schade aan je eigen boot, krijg je niet vergoed.

Casco bootverzekering

Je kunt de WA verzekering uitbreiden met Casco. Wat hieronder valt, verschilt per verzekeraar. Vaak dekt deze verzekering de schade die je veroorzaakt aan je eigen boot, door je eigen handelen. Ook als de oorzaak buiten jou ligt, zoals bij brand of bliksem, kun je deze vergoed krijgen. Ook kan de verzekering tegen diefstal hieronder vallen. Kijk bij het afsluiten goed naar de voorwaarden, zodat je weet wat je wel en wat je niet verzekert.

Soorten bootverzekeringen
Soorten bootverzekeringen

Aanvullende bootverzekering

Er zijn vaak nog meer mogelijkheden voor het verzekeren van je boot. Denk dan bijvoorbeeld aan een opvarenden verzekering, waarbij iedereen op je boot is verzekerd als er een ongeluk gebeurt. Ook handig: rechtsbijstand, mocht je extra hulp nodig hebben bij het uitzoeken van de schade. Of wat dacht je van een inboedelverzekering. Vooral handig als je vaak op je boot verblijft en je er veel waardevolle spullen op bewaard.

Nog op zoek naar een goede bootverzekering? Bekijk deze eens

Groot aanbod

Nog op zoek naar een boot? Wij hebben een groot aanbod nieuwe en gebruikte boten in alle soorten en maten. Bekijk hier het huidige aanbod.